Kenya, Bayraktar TB2'ye Talip Oldu!

Kenya Silahlı Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA'ları odağına aldı. Afrika basınına göre Kenya'nın Türkiye'den TB2 satın alma yönünde planları olduğu belirtildi.

27.08.2024-13:42 - (Son Güncelleme: 27.08.2024-14:16) Kenya, Bayraktar TB2'ye Talip Oldu!

Afrika Basınının ilgi odağı TB2 SİHA'lar oldu

 Afrika basınında yer alan bir haberde "TB2 SİHA üreticisi BAYKAR, 23 Ağustos'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dost ve kardeş ülke Kenya'dan gelen kursiyerlerin, BAYKAR Keşan Uçuş Eğitim Merkezi'nde Bayraktar TB2 SİHA eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olduklarını duyurdu" denildi.

Bu açıklamanın ardından Military Africa, 'Kenya'nın yakında insansız sistemi alabileceğini gösteriyor' açıklamasında bulundu. Military Africa ayrıca, Bayraktar TB2'lerin hafif lazer güdümlü bombalar taşıyabildiğini ve bir seferde 27 saate kadar uçabildiğini söyledi.


Bayraktar TB2 Afrika'da Popüler

Bayraktar TB2'lerin özellikle Afrika ülkelerinde popüler olduğunu ve daha fazla tercih edildiğini belirten Afrika basını, TB2'lerin Libya ve Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki başarılarını ve bundan dolayı da Kenya'nın Türkiye'den TB2 satın alma planlarının olduğunu belirtti.


Kenya'nın Askeri Yeteneğini Geliştirecek

SİHA'ların uygun fiyatta olması nedeniyle ilgi çekici hale geldiğini belirten Afrika basını, Bayraktar TB2'lerin Kenya'nın askeri yeteneğini geliştireceğini ve güçlendireceğini belirterek ''Bayraktar TB2'nin edinilmesinin Kenya'ya sınırları içinde güvenlik ve istikrarı sürdürme çabalarında önemli bir avantaj sağlaması bekleniyor. İHA operasyonel hale geldikçe, şüphesiz ülkenin askeri yeteneklerini geliştirmede ve bölgesel barış ve güvenliğe katkıda bulunmada önemli bir rol oynayacaktır." denildi.



 

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal