Kentsel dönüşümle ilgili yeni karar: Binanın yıkım kararı kapısına açılacak

Kentsel dönüşüm ile ilgili yeni bir önlem daha alındı. Buna göre bir binanın yıkım kararı o binanın kapısına asılacak ve 15 gün süreyle ilan edilecek. Bildirimler E-Devlet üzerinden yapacak.

25.06.2024-10:01 - (Son Güncelleme: 25.06.2024-17:18)

6 Şubat'ta yaşanan büyük depremler, ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Kentsel dönüşümle ilgili yeni karar

İnternethaber’de yer alan habere göre; Depremin ardından hız kazanan kentsel dönüşüm seferberliği, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi"nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle yeni bir aşamaya girdi. Bu kanunla birlikte, deprem riski altındaki alanların yenilenmesi için yasal düzenlemeler güçlendirilirken, uygulama yönetmeliği de yayımlandı.

Kentsel dönüşümle ilgili yeni karar: Binanın yıkım kararı kapısına açılacak

Yeni yönetmeliklere göre, riskli binaların yıkım kararı alındıktan sonra hak sahiplerine tebligat yapmak için binadan binaya dolaşma zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Binanın riskli olduğu kararı, bina üzerine asılarak, muhtara ve e-Devlet üzerinden yapılan bildirimle hak sahiplerine ulaştırılacak. Bu bildirim kararı, binada 15 gün süreyle asılı kalacak ve bu süre zarfında tebligat yapılmış sayılacak.

Ayrıca, binanın tahliyesi için önceden 6-9 ay arasında değişen süreler 90 gün ile sınırlandırıldı. Bu düzenlemeyle hak sahiplerine binayı tahliye etme süresi olarak en fazla 3 ay verilmiş oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal