İçinde bulunan yüksek miktarda kalsiyum, demir ve potasyum, lif ve az yağ ile birlikte, tek başına tüketildiği zaman bile mucizevi faydalar sağlayan incir, salata veya yoğurda eklenerek de tüketilebilir. Özellikle zayıflayan bağışıklık sistemi için güçlü bir antioksidan kaynağı olan incir aynı zamanda kemik erimesini önüne geçiyor. Özellikle kalsiyum içeriğiyle zengin olan ve vücuda birçok fayda sağlayan incirin belli bir ölçüde tüketilmesi gerekiyor. Kalsiyum İşte tıpkı incir gibi vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılayan besinleri sizin için bir araya getirdik…
KALSİYUM EKSİKLİĞİ NEDEN OLUR?
- Kalsiyum içeren gıdaların çok az tüketilmesi,
- D vitamini açısından eksik gıdalarla beslenmek,
- Çok fazla tuz tüketimek,
- Böbreklerde meydana gelen kronik hastalıklar,
- Magnezyum eksikliği,
- Kanser ve kortizon içeren ilaçlar kullanmak.
YAŞ ARALIĞINA GÖRE GÜNDE NE KADAR KALSİYUM ALINMASI GEREKİYOR?
Kalsiyum faydalı bir mineral olmasının yanında fazla alındığında sağlık açısından ciddi tehtid oluşturabilir. Bu nedenlerden dolayı sizlere yaş aralığına göre kalsiyum beslenme tablosunun nasıl olması gerektiğini açıklayacağız.
- 0-12 ay (sadece anne sütü ile beslenmemiş) 525mg
- 1-3 yıl 350mg
- 4-6 yıl 450mg
- 7-10 yıl 550 mg
- 11-18 yaş - erkekler 1000mg
- 11-18 yaş - kızlar 800mg
- Yetişkinler (19+) 700mg
- Hamile kadın 700mg
- Emziren kadınlar 700 mg + 550 mg
KALSİYUM BULUNAN BESİNLER
1 bardak: 300 mg
1 avuç: 76 mg
1 fincan: 245 mg
- Fasulyeler Ve Mercimek
- Brokoli
- Yoğurt veya Kefir
1 kase : 300 mg
2 dilim peynir: 224 mg
İncir, güçlü bir kalsiyum kaynağıdır. Muhtemelen kalsiyumdan en zengin meyvelerin başında da o var. 1 incirde neredeyse 10 gram fruktoz ve de 40-50 kalori içerdiğini ve günde en fazla 1 incir tüketmeniz gerektiğini unutmayın.