Kemik Çimentosu ile Yeniden Yürüdü

81 yaşındaki Saltanat Işık, kemik çimentosu tedavisiyle yürümeye başladı. Kars'ta yaşanan bu başarı hikayesi, tıbbi yeniliklerin önemini vurguluyor.

07.10.2024-12:25 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-13:08) Kemik Çimentosu ile Yeniden Yürüdü

Kars'ta Umut Vardı

81 yaşındaki Saltanat Işık, kemik erimesi nedeniyle yürüyemez hale gelmesine rağmen, Harakani Devlet Hastanesi'nde uygulanan "kemik çimentosu" tedavisi sayesinde yeniden ayağa kalktı.

Acı Çekerek Başladı

Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan ve 10 çocuk, 30 torun sahibi Saltanat Nine, 5 ay önce yaşadığı bel ve sırt ağrılarından dolayı hareket edemez hale geldi. Doktorlarla yaptığı görüşmeden sonra, Dr. Kamil Alper Alpay'a başvurdu.

Çok Zor Bir Süreçti

Dr. Alpay, Işık'ın omurgasında kemik erimesine bağlı çökme kırığı olduğunu söyleyerek, "vertebroplasti" adı verilen ve kemik çimentosu kullanılan bir tedaviye karar verdi.

Başarıyla Tamamlanan Operasyon

Yaklaşık bir saat süren operasyonda, genel anestezi uygulanmadan, skopi adı verilen bir cihazla çökme kırığı bulunan kemiğe kemik çimentosu enjekte edildi. İşlemin ardından Işık, tekerlekli sandalye ile geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı.

İyileşme Süreci ve Kamu Sağlığına Katkı

Saltanat Işık, "Kemoterapi tedavimi atlattım, şimdi de bu hastalığı yendim. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum," dedi. Dr. Kamil Alper Alpay, tedavi sürecinin detaylarını aktararak, bu tür cerrahilerin hastaların hızlıca iyileşmesini sağladığını belirtti.

Ayrıca, Uzm. Dr. Murat Ertaş, kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyatların, yaşlı hastalarda hem süre hem de enfeksiyon riskini azalttığını kaydetti.

Hastane Yönetimi Üzerine Düşünüldü

Kars Harakani Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şahin Kahramanca, Işık’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve hastaların bu tür tedavilere güvenmelerini tavsiye etti.

Daha önce kanseri yenen ve yaşlılığa bağlı kemik erimesinden kaynaklı omurgasındaki kırık...

Daha önce kanseri yenen ve yaşlılığa bağlı kemik erimesinden kaynaklı omurgasındaki kırık nedeniyle yürüyemeyen Karslı 81 yaşındaki Saltanat Işık, doktorların "kemik çimentosu" tedavisiyle yeniden ayağa kalktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal