Kemalpaşa tatlısı tarifi : en güzel ve lezzetli kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? Kemalpaşa tatlısı malzemeleri ve tarifi

Türk mutfağının önemli lezzetlerinden KemalPaşa tatlısı genel olarak ambalajlanan paketlerde satılıyor. Fakat, bu tatlıyı evinizde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki, evde Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

24.04.2022-22:02 - (Son Güncelleme: 24.04.2022-22:02) Kemalpaşa tatlısı tarifi : en güzel ve lezzetli  kemalpaşa tatlısı  nasıl yapılır? Kemalpaşa tatlısı malzemeleri ve tarifi

Genel olarak marketlerden hazır ambalajlarda satın alıp, şerbetleyerek yediğimiz Kemalpaşa tatlısını evde de yapmak çok kolay. Peki, bu çok lezzetli tatlı evde nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte, en kolay Kemalpaşa tatlısı tarifi...

Evde Kemalpaşa tatlısı malzemeleri

Şerbeti için:

- İki su b. toz şekeri

- İki su b. su

- İki tatlı k. limonun suyu

Hamuru için:

- İki su b. un

- Yarım tatlı k. karbonat

- İki adet yumurta

- Beş yemek k. tereyağı

- 250 gr tuzsuz taze beyaz peynir

Süslemesi için:

- Hindistan cevizi

Evde Kemalpaşa tatlısı yapılışı

İlk olarak şerbet için su ile şeker kaynatılır. Kaynayan karışıma limon suyu da katılarak birkaç dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Hamur için, peyniri rendeleyin ve unun iki kaşığını ayırarak kalanını eleyip geniş bir tepsiye koyun. Orta kısmını havuz gibi açarak yumurta ile karbonatı katın. Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağından dört kaşık alarak peynir ile beraber unun içine katın. Üç dört dakika kadar yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalayarak yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları ayırmış olduğunuz kana bulayarak, önceden yağladığınız tepsiye yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişmeye bırakın. Piştikten sonra ılık şerbetinizi dökerek hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun...

 kemalpaşa tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısının malzemeleri

- Bir litre su

- Beş yüz gram toz şeker

- Bir paket hazır Kemalpaşa tatlı kurabiyesi

- Bir paket Pakmaya Tavukgöğsü

- Beş yüz mililitre süt

Muhallebili Kemalpaşa tatlısının yapılışı

Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Ardından bir paket Kemalpaşa tatlısı kurabiyelerinizi koyun. Kurabiyeleriniz şiştiğinde cem fırın tepsisine alın. Başka bir tencerede süt ile tavukgöğsünü kaynatın. Kaynayan tavukgöğsünü dinlenen tatlılarınızın üstüne dökün. Serin ortamda üç dört saat beklettikten sonra servise hazırlayabilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal