Kemal Kılıçdaroğlu'na Büyük Şok: Siyasi Yasak ve Hapis Cezası Talep Edildi

Kemal Kılıçdaroğlu'na, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı ve üyelerine yönelik hakaret suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edildi.

17.09.2024-12:33 - (Son Güncelleme: 17.09.2024-12:33) Kemal Kılıçdaroğlu'na Büyük Şok: Siyasi Yasak ve Hapis Cezası Talep Edildi

CHP eski Milletvekili Kadri Enes Berberoğlu'nun, durdurulan MİT tırlarına ilişkin görüntüleri, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılandığı davada, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezası almıştı.

''Sarayın Sopası Olma Görevini Yerine Getiriyorlar''

Gündeme gelen olayların ardından dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır. Biz yıllarımızı demokrasi için harcadık, adalet istiyoruz, demokrasi istiyoruz, düşünce özgürlüğü istiyoruz bu ülkede. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti yok ettikleri, demokrasiyi yok ettiler, hakim hakim olmaktan çıktı gözünü dikmiş saraya nasıl talimat gelecek ve ben öyle karar vereceğim diye, bunların hiçbirisi hakim değil, hiçbirisi yargı dağıtmıyor, sadece ve sadece sarayın sopası olma görevini yerine getiriyorlar" açıklamasında bulunmuştu.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan iddianamede,  “Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin ifade özgürlüğü ya da eleştiri sınırlarını aştığı, şüphelinin atılı suçu işlediği hususunda yeterli delil olduğu” belirtilerek dava açıldı. 

Kılıçdaroğlu Hakim Karşısına Çıkacak

Kılıçdaroğlu'nun o dönemde kullanmış olduğu ifadeleri nedeniyle hakkında ''Zincirleme şeklinde kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret'' suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep edildi.

Eski CHP Genel Başkanı ve eski milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde hakkında açılan davayla ilgili hakim karşısına geçmesi bekleniyor.


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal