Kekli baklava olarak adını duyuran şerbetli tatlı hazır baklava yufkasından kolaylıkla yapılmaktadır. Şerbetli tatlı severler için tercih edilen kekli baklava için internet üzerinden araştırmalar yapılmaktadır. Hazır yufka üzerinden yapılan bu tatlıda dikkat edilmesi gerekenlerde oldukça fazladır. Kekli baklava tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde
28 tane hazır baklavalık yufka
1 paket margarin
Keki için;
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Toz Antep fıstığı
1 su bardağı un
Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
- Şeker ve yumurtayı derin kaba alarak köpürtene kadar çırpın.
- Köpüğün üzerine diğer malzemeler dahil edilerek bir kenarda bekletilir.
- Şerbetin yapımı için öncelikle ocağa şeker ve su alınarak kaynamaya bırakılır.
- Şerbetin 45 dakika kaynaması ve bal kıvamına gelmesi gerekmektedir.
- Tereyağın erime işlemi yapılarak tepsi yağlanır.
- Hazır baklava hamurunun her katına fırça yardımıyla yağ sürülerek 14 kat yapılır.
- Hazır baklava yufkasının üzerine kek harcı dökülür.
- Kalan 14 katın tamamlanmasının ardından yağlanarak tek tek serilir.
-Bıçak yardımıyla dilimleme işlemi yapılır.
- Kalan yağın soğuması göz önünde bulundurularak ısıtılarak üstüne dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst olarak pişirilir.
- Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür.