Kefirli Mayasız Bazlama Tarifi

Mis gibi bazlama tarifi ile kahvaltılarınız köy kahvaltısı havasında olacak.Sıcacık bazlamanıza tereyağını sürüp afiyetle yiyeceğiniz pratik bir tarif

06.02.2020-09:19 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-08:55)

Bazlama kahvaltıların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.Tereyağı ve bal ile muhteşem bir kahvaltı sizleri bekliyor.

Mayasız Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 - 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kefir
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığıkarbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker

Mayasız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

Yoğurt, kefir ve zeytinyağını bir kabın içerisine alın ve güzelce çırpın.

Bu karışımın içerisine unu eleyerek ilave edin. Karbonat, kabartma tozu, tuz ve şekeri de ekleyerek ele hafif yapışan yumuşacık bir hamur elde edin.

Bu hamurun üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 20 dakika  dinlendirin. Dinlenen hamurdan küçük ya da büyük bezeler elde ederek şekil verin.

Tavanızı güzelce ısıtın. Bazlamalarınızı arkalı önlü pişirerek servis edin.

Mayasız Bazlama Tarifinin Servis Önerisi

Üzerine dilerseniz tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.

Mayasız Bazlama Tarifinin Püf Noktası

İçindeki kefir ve karbonat sayesinde yumuşacık bir bazlama oluyor. Vaktiniz varsa hamuru oda sıcaklığında 40 dakika - 1 saat arası da bekletebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal