Kazakistan'da Türk Devletleri Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı Yapıldı

Kazakistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Diyanet İşleri Başkanları, inanç ve gelenek üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

03.10.2024-16:13 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-16:13) Kazakistan'da Türk Devletleri Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı Yapıldı

Kazakistan'da Diyanet İşleri Başkanları Toplandı

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri Başkanları 5. toplantısı gerçekleşti. Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Naurızbay Taganuly'nın ev sahipliğinde düzenlenen bu uluslararası platforma Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Azerbaycan Kafkas Müslümanları Başkanı Allahşükür Paşazade, Kırgızistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Abdülaziz Zakirov, Özbekistan Müslüman İdaresi Başkanı Nuriddin Halıknazar ve TDT Genel Sekreter Yardımcısı Mirvohid Azimov katıldı.

Toplantının Teması

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan toplantıda, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "İman şuuru ve salih amel bilinci ile hareket etmek, yeryüzünün imar ve ıslahı için çalışmak, Müslümanların en temel sorumluluğudur," dedi. Ayrıca toplantının, işbirliğini güçlendirerek sorunların çözümüne katkı sağlayacağını dile getirdi.

İnanç ve Değerler Krizi

Erbaş, dünyanın büyük bir değişim sürecinden geçtiğini belirterek, "Maddiyatın ön plana çıktığı, değerlerin ötelendiği bir çağda yaşıyoruz. Buna rağmen, İslam medeniyetinin mensupları olarak insanlığa umut taşıma sorumluluğumuz var," ifadelerine yer verdi.

Gelenek ve Medeniyet

Toplantıda geleneklerin, sosyal hayatın sürekliliğinde önemli olduğuna dikkat çeken Erbaş, "İnsanlar, geçmişleriyle anlamlı bir bağ kurmak zorundadır. Bizleri birbirine bağlayan, yalnızca ortak inancımız değil, köklü geleneklerimizdir," şeklinde konuştu.

Önemli Belgeler İmzalandı

Toplantıda, "Fetva Heyeti Tüzüğü" ve "İslam, Halkın Geleneklerinden Yararlanır" başlıklı belgeler imzalanarak, birlikte çalışma azminin güçlendirilmesine yönelik adımlar atıldı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Üye Ülkeleri Diyanet İşleri ve...

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Üye Ülkeleri Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları 5'inci Toplantısı yapıldı. Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Naurızbay Taganuly'nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Azerbaycan Kafkas Müslümanları Başkanı Allahşükür Paşazade, Kırgızistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Abdülaziz Zakirov, Özbekistan Müslüman İdaresi Başkanı Nuriddin Halıknazar ve TDT Genel Sekreter Yardımcısı Mirvohid Azimov katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal