Kazakistan'da 9. Türk Filmleri Haftası Coşkuyla Gerçekleşti

Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenen Türk Filmleri Haftası, yoğun katılım ve ilgiyle 9. kez gerçekleştirildi.

10.10.2024-13:38 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-13:38) Kazakistan'da 9. Türk Filmleri Haftası Coşkuyla Gerçekleşti

Kazakistan'da 9. Türk Filmleri Haftası Coşkuyla Gerçekleşti

Kazakistan'ın Almatı şehrinde bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Türk Filmleri Haftası, büyük bir katılımla yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ve Almatı Başkonsolosluğu'nun destekleriyle Yerli Düşünce Derneği tarafından 5-9 Ekim tarihlerinde organize edilen etkinlik, sinemaseverlere Türk sinemasının en özel örneklerini sunmayı hedefliyor.

Açılış Galası ve Gösterimler

Etkinliğin açılış galası, başrollerini Onur Tuna ve Pelin Akil'in üstlendiği "Son Akşam Yemeği" filmi ile gerçekleşti. Aynı zamanda "Gecenin Nakaratı", "Nefes-Yer Eksi İki", "Hayatla Barış" gibi ödüllü filmler ile "Rafadan Tayfa 4-Hayrimatör" adlı animasyon da gösterildi. Beş gün boyunca Almatı'nın önde gelen sinema salonlarından birinde yerel izleyicilere sunulan Türk yapımları büyük ilgiyle karşılandı.

İzleyiciyle Buluşma Fırsatı

Film gösterimleri sonrasında izleyiciler, sanatçılarla bir araya gelme fırsatı buldu. Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu, Türk Filmleri Haftası hakkında Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, bu etkinliğin Türkiye ve Kazakistan arasındaki kültürel bağları kuvvetlendirdiğini belirtti. Gündoğdu, "Her gösterimde salonlar Kazakistanlı sinemaseverler tarafından dolduruldu. Kazak kardeşlerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi göstermesi, Türk sinemasının büyüklüğünün ve etkisinin göstergesidir. Bu, Türk sinemasının kıymetini artırmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Kazakistan'ın Almatı şehrinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen

Kazakistan'ın Almatı şehrinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Türk Filmleri Haftası" yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Almatı Başkonsolosluğunun destekleriyle Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen Türk Filmleri Haftası, 5-9 Ekim tarihlerinde Almatı'da yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal