Kazakistan, Orta Doğu'daki Gelişmeler Üzerine Endişelerini Dile Getirdi

Kazakistan, Orta Doğu'daki gerilim hakkında derin bir endişe taşıdığını belirtti ve taraflara itidalli olmaları çağrısında bulundu.

02.10.2024-18:06 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-18:06) Kazakistan, Orta Doğu'daki Gelişmeler Üzerine Endişelerini Dile Getirdi

Kazakistan'dan Orta Doğu'ya Davet

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, Orta Doğu’daki artan gerilimle ilgili derin bir endişe taşıdıklarını ifade etti.

İtidal Çağrısı

Smadiyarov, "İlgili tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz," diyerek, barışın sağlanabilmesi için güç kullanmaktan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Çözüm Yolları ve Destekler

Yapılan açıklamada, anlaşmazlıkların yalnızca siyasi ve diplomatik yollarla çözülmesi için acil önlemler alınmasının önemine dikkat çekildi. Smadiyarov, "Kazakistan, uluslararası toplumun bölgedeki durumu istikrara kavuşturma çabalarına desteğini bir kez daha teyit ediyor," dedi.

Kazakistan Vatandaşları İçin Güvenlik Önlemleri

Özellikle İsrail, İran ve Lübnan'da yaşayan Kazakistan vatandaşlarının güvenliğini sağlamak amacıyla büyükelçiliklerin yoğun bir çaba sarf ettiğini belirten Smadiyarov, gerekli yardımların organizasyonu için özel bir karargah kurduklarını açıkladı.

Yerel Referandum ve Güvenlik Endişeleri

Smadiyarov, Orta Doğu'daki askeri ve siyasi durum nedeniyle 6 Ekim’deki nükleer enerji santrali referandumunda, bu ülkelerdeki Kazak vatandaşlarının güvenliği için oy kullanılmasına yönelik sandıkların kurulmayacağını da dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal