Kazakistan ile Ermenistan Arasında İşbirliği Görüşmeleri

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Haçaturyan ile ticaret ve ekonomi alanında önemli görüşmeler yaptı.

15.10.2024-13:25 - (Son Güncelleme: 15.10.2024-13:25) Kazakistan ile Ermenistan Arasında İşbirliği Görüşmeleri

Kazakistan ve Ermenistan Liderlerinden Önemli Buluşma

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, resmi temaslar için Astana'ya gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Vaagn Haçaturyan ile bir araya geldi.

Resmi Karşılama Töreni

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda'da düzenlenen resmi karşılama töreninin ardından, Tokayev ve Haçaturyan ikili görüşmelere geçti.

Ticaret ve Ekonomi Üzerine Görüşmeler

Görüşmede, ticari ve ekonomik işbirliği, ulaştırma ve lojistik, tarım, maliye, dijitalleşme ile kültürel ve beşeri alanlarda etkileşimi güçlendirme konuları masaya yatırıldı.

Tokayev, "Kazak-Ermeni işbirliğini yeni bir düzeye taşımak istiyoruz," diyerek, çift taraflı ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Tokayev ayrıca, "Kazakistan için Ermenistan güvenilir ve kanıtlanmış bir ortak. İlişkilerimiz dinamik ve ilerici bir şekilde gelişmektedir," şeklinde konuştu.

Ermenistan'dan Destek

Haçaturyan da, "Kazakistan bizim için güvenilir ve dost bir ortaktır. Ekonomik ilişkilerimizin gelişimine olan kararlılığımızı teyit ediyorum," dedi. Uzun süreli dostluklarının tarihi köklere dayandığını belirtti.

Bölgesel ve Uluslararası Konular

Görüşmede gündemdeki bölgesel ve uluslararası konular da ele alındı. Tokayev, Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış anlaşması yapılmasına yönelik süreçlerin devam etmesi için Almatı platformunun destekleneceğini bildirdi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, resmi temaslarda bulunmak üzere Astana'ya gelen...

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, resmi temaslarda bulunmak üzere Astana'ya gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Vaagn Haçaturyan ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda'da, Ermenistan Cumhurbaşkanı Haçaturyan için resmi karşılama töreni düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal