Kazakistan Cumhuriyet Günü Coşkuyla Kutlandı

Kazakistan, Cumhuriyet Günü'nde egemenliğini ve bağımsızlığını kutluyor. Çeşitli etkinlikler ve yabancı liderlerden kutlama mesajları alındı.

25.10.2024-16:38 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-16:38) Kazakistan Cumhuriyet Günü Coşkuyla Kutlandı

Kazakistan Cumhuriyet Günü Coşkusu

Kazakistan, egemenliğin sembolü olarak kabul edilen ulusal bayram "Cumhuriyet Günü"nu kutluyor. Bu özel gün, Kazakistan'ın bağımsızlığının ve egemen bir cumhuriyet olmanın gururunu taşıyor.

Egemenlik Deklarasyonu

25 Ekim 1990'da Kazak Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin bağımsız Kazakistan Cumhuriyeti'ne dönüşümünün başlangıcını simgeleyen "Egemenlik Deklarasyonu" nun kabulü, bu tarihi günün kutlanmasına vesile oldu. Bugün, ülke genelinde çeşitli kutlamalar gerçekleştiriliyor.

Başkenti Saranlayan Bayraklar

Kazakistan'ın caddeleri, ülkenin simgesi olan gök mavisi bayraklarla süslendi. Başkent Astana'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda'da geleneksel bayrak çekme töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Tokayev'in Mesajı

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, törende milli marş eşliğinde halkı tebrik etti. Tokayev, "Bu bayram, Kazakistan'ın egemenliğinin ve bizim çok asırlık devletçiliğimizin yeniden canlanışının simgesidir." dedi.

Uluslararası Tebrikler

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Tokayev’in aldığı tebrik mesajlarını duyurdu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve diğer birçok dünya lideri, Kazakistan'ı bu özel gününde kutladı. Erdoğan, iki ülke arasındaki tarihsel bağları güçlendirme vurgusu yaparak, "Kazakistan'ın Türk Dünyasının konsolidasyonu konusundaki özel ilgisini ve Türk Devletleri Teşkilatı'nın otoritesini güçlendirmedeki rolünü takdir ediyoruz." ifadesini kullandı.

Havai Fişek Gösterisi ile Kutlamalar Sona Erecek

Bu coşkulu kutlamalar, başkent Astana'da düzenlenecek havai fişek gösterisiyle taçlandırılacak.

Kazakistan'da egemenliğin sembolü olan ulusal bayram

Kazakistan'da egemenliğin sembolü olan ulusal bayram "Cumhuriyet Günü" kutlanıyor. Başkent Astana'daki Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda'da geleneksel, ülke bayrağını göndere çekme töreni yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal