Kazakistan Cumhuriyet Günü Bakü'de Kutlandı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kazakistan'ın 25 Ekim Cumhuriyet Günü dolayısıyla bir resepsiyon düzenlendi.

23.10.2024-21:31 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-21:31) Kazakistan Cumhuriyet Günü Bakü'de Kutlandı

Azerbaycan'da Kazakistan'ın Cumhuriyet Günü Kutlaması

Azerbaycan'ın başkenti Bakü, 25 Ekim Cumhuriyet Günü dolayısıyla Kazakistan'ın ulusal bayramını kutlamak üzere bir resepsiyona ev sahipliği yaptı.

Resepsiyonun Ayrıntıları

Etkinliğin düzenlendiği yerde, Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi Alim Bayel, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Elnur Memmedov, birçok devlet yetkilisi, milletvekilleri ve diplomatik misyon temsilcileri yer aldı. Resepsiyona Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da katıldı.

İlişkilerin Gelişimi

Etkinlikte konuşma yapan Büyükelçi Bayel, Kazakistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin sağlam hukuki temellere dayandığını ve her geçen gün geliştiğini vurguladı. Ayrıca, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Bizim ailemiz Türk dünyasıdır." ifadesini hatırlattı ve bu yıl Türk Devletleri Teşkilatı'nın 15. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Tarihi ve Kültürel Bağlar

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Memmedov ise iki ülke halkları arasındaki tarihi, kültürel ve dini ortaklıkların, geleneksel dostluk ile kardeşlik bağlarının bu ilişkilerin temelini oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, Azerbaycan ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık ve müttefiklik niteliğinde olduğunu vurguladı.

Kültürel Aktiviteler

Kazakistan'dan gelen müzisyenler, etkinlikte çeşitli şarkılar söyleyerek konuklara eğlenceli anlar yaşattı. Ayrıca, misafirlere Kazak mutfağından lezzetler ikram edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal