Kazablanka Seyahat Rehberi

Atlantik Okyanusu’na kıyısında olan Kazablanka, Afrika Kıtası’nda bulunan Fas’ın en büyük şehri. Eğer Kazablanka’ ya nasıl gidilir ve Kazablanka ‘da gezilecek yerler neresi merak ediyorsanız Kazablanka seyahat rehberi yazımızı okumaya devam edin.

13.06.2020-13:48 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-13:45) Kazablanka Seyahat Rehberi

Atlantik Okyanusu’na kıyısında olan Kazablanka, Afrika Kıtası’nda bulunan Fas’ın en büyük şehri. 7. Yüzyılda Berberiler tarafından kurulan şehir tarihi boyunca Fenike, Roma, Portekiz, İspanyol ve Fransızlar gibi birçok medeniyete ve ülkeye kapılarını açmış.  İspanyolca’ da beyaz ev anlamına gelen casa blacadan adını alan Kazablanka, hala beyaz evleriyle tanınıyor. Bu yüzden günümüzde de Beyaz Şehir Kazablanka olarak anılıyor. Eğer Kazablanka’ ya nasıl gidilir ve Kazablanka ‘da gezilecek yerler neresi merak ediyorsanız Kazablanka seyahat rehberi yazımızı okumaya devam edin.

Kazablanka’ya Nasıl Gidilir?

Hem tarihi hem de mimarisi ile ziyaretçilerini hatıralardan silinmeyecek anlar yaratan Beyaz Şehir Kazablanka’ya nasıl gidilir? Ülkemizden Kazablanka’ya maalesef direkt uçuş bulunmadığı için aktarmalı uçuşlar ile Kazablanka’ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Kazablanka 5.Mohammed Havaalanı’na vardıktan sonra havaalanından taksilerle şehir merkezine gidebilir ve gezinize başlayabilirsiniz. Hazırladığımız Kazablanka seyahat rehberi geziniz için size yardımcı olacaktır.

Kazablanka ’da Gezilecek Yerler

Atlas Okyanusuna komşu olan Fas’ın Beyaz Şehri Kazablanka, Afrika’nın en büyük ekonomik merkezi olmasıyla birlikte aynı zamanda kıtanın en büyük ve en önemli şehirlerinden biri olma özelliğine de sahip. Kazablanka geçmişinde Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinin güç ve iktidar savaşının arasında kalmış fakat günümüzde bu iktidar savaşlarından kurtulmayı başarmış ve bağımsızlığını ilan ederek ülkenin en büyük ekonomik bölgesi haline gelmiş.  Şimdilerde ise turistik açıdan oldukça fazla talep edilen ve ziyaretçilerini mimarisiyle etkileyen ve manzarası ile büyüleyen Kazablanka ’da gezilecek yerler;

  • Kazablanka Limanı

Kazablanka Limanı suni bir liman olma özelliği taşıyor. Hem Fas’ın hem de dünyanın en büyük suni limanı olan Kazablanka Limanı, tarihi boyunca önemli bir ticaret merkezi olmasından dolayı denizcilik endüstrisi için de önemli bir yere sahip. Ticari değerinin yanı sıra okyanus liman kendi olan Kazablanka, limanını okyanus etkilerinden korumak için Moulay Youssef İskelesi ile korunuyor. Tüm bunları bir kenara bırakacak olursak Kazablanka Limanı müthiş bir manzaraya sahip ve güçlü kültürüyle birlikte ziyaretçilerini fazlasıyla etkiliyor.

  • Kazablanka Katedrali

Kazablanka Katedrali ya da bir diğer adıyla İsa’nın Kutsal Kalbi Kilisesi, şehirde bulunan ve Neo-Gotik tarzda tasarlanmış olan eski bir Roma Katolik kilisesi.  Etkileyici bir mimariye sahip olan Kazablanka Katedrali hem tarihi ile hem de şimdilerde fuar ve büyük sergilere ev sahipliği yapan bir kültür merkezi haline gelmiş etkileyici bir yapı. Beyaz Şehir Kazablanka ziyaretinizde kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biri.

  • Hasan Camii

Fas’ın ve Kazablanka’nın en büyük camisi olan 2. Hasan Camii, yüksekliği 210 metreyi bulan minaresi ile de dünyanın en uzun minaresine sahip olan camii unvanını almış. Aynı zamanda Atlas Okyanusuna bakan bir arazide bulunan 2. Hasan Camii sade ama ihtişamlı bir yapıya sahip.

  • Mohammed Meydanı

1930 yılında Sultan 5.Mohammed tarafından açılan Wilaya binası, tropikal bahçesi, altın renkli taşlarla işlenmiş hoş çarşıları ve Fransız sanatçı Louis Majorelle’nin resimlerinin de sergilendiği eşsiz bir manzaraya sahip olan 5.Mohammed Meydanı’nı ziyaret etmeden Kazablanka’dan ayrılmayın deriz.

  • Sidi Abderrahman Tapınağı

Kazablanka ’da kıyıdaki bir kayanın üzerinde kurulu olan ve Sidi Abderrahman’ın mezarının da bulunduğu tapınağa Ramazan Ayı öncesi ziyaretçi akını yaşanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal