Kaytaz Böreği Tarifi

Hatay Antakya’ya ait olan kaytaz böreği ağızlarda bıraktığı enfes tadıyla biliniyor. Peki kaytaz böreği nasıl yapılır? Kaytaz böreğinin yapılışı detaylarda… 

23.09.2020-13:08 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-13:04) Kaytaz Böreği Tarifi

Farklı yemekleriyle adından bahsettiren Antakyadan gelen muhteşem bir tarif; Kaytaz Böreği. Kaytaz böreği yapmak istiyorsanız, farklı lezzetler arıyorsanız bu börek tarifi tam da size göre! işte kaytaz böreği tarifi...

KAYTAZ BÖREĞİ MALZEMELERİ

3 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı kuru maya

Tuz

MALZEMELER

200 gr. dana kıyma

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

HAMURU İÇİN MALZEMELER

3 yemek kaşığı tereyağı

Zeytinyağı

YAPILIŞI

Mayayı suya koyup açın ve unun ortasına koyup karıştırın. Tuz koyup, hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamuru bir kabın içinde, üzerini kapatarak 30-40 dakika mayalandırın. Harç için olan tüm malzemeyi bir kaba alıp iyice yoğurun. Bir tavanın içinde tereyağını eritin ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın. Mayalanmaya bıraktığınız hamuru 8 eşit parçaya ayırın.

Tezgaha bir yemek kaşığı tereyağı zeytinyağı karışımından dökerek, hamuru incecik olacak biçimde incecik açın. Sonrasında çok sıkı olmayacak biçimde rulo haline getirin. Hazırladığınız ruloyu parmağınızın etrafında çevirerek gül şeklinde sarın. Ortasına Hazırladığınız harçtan ceviz  kadar alarak iyice bastırın. Tüm bezeleri bu biçimde hazırlayıp, fırın tepsisine dizin. Üzeri için öncesinde ayarladığınız tereyağı zeytinyağı karışımından sürüp, öncesinde ısıttığınız 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal