Kayseri Usulü Yağlama Tarifi

Kayseri ile bütünleşmiş olan yağlama, kıyma ve bazlama ile hazırlanan enfes bir yemektir. Sizin için Kayseri usulü yağlama tarifini derledik. İşte yağlama tarifi...

27.03.2020-14:11 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-13:43) Kayseri Usulü Yağlama Tarifi

Genellikle kahvaltı sofralarında veyahut çayın yanında ikram edilen yağlama tarifini daha önce hiç denediniz mi? Yapımı son derece kolay olan yağlama tarifi ile sevdiklerinizin kalbine giden yolu yeniden keşfedeceksiniz...

MALZEMELER

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • Bir tutam tuz
  • Yarım paket yaş maya + 1 çay bardağı su

Harcı için

  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 30g margarin
  • 300 g kıyma + 2 soğan
  • 3 domates + Tuz + Karabiber
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamuru için tüm malzemeyi bir kaba alarak iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Ayırdığınız hamurları merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavanızı yağladıktan sonra hamurun iki yüzünü de iyice pişirin.

İç harcı için; İlk olarak margarini bir tencerede eritin. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve ayçiçek yağını ekleyerek pişirmeye devam edin. Üzerine yarım çay bardağı su ekledikten sonra bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberini ekleyerek tatlandırılmasını sağlayın. Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla ekleyerek üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal