Tepsi mantısı tarifi nedir? Mantı denilince akıllara Kayseri gelmektedir elbette ancak tepsi mantısıyla aklına gelen her şeyi unutacaksınız. Tepsi mantısı nasıl yapılır?
MALZEMELER
-
250 gramdana kıyma
-
1 adetsoğan(küp doğranmış)
-
2 yemek kaşığımaydanoz(doğranmış)
-
1 dişsarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
-
1 çay kaşığıtuz
-
1 çay kaşığıkarabiber
-
4 adetyufka
-
1 yemek kaşığısıvı yağ
-
2 yemek kaşığıdomates salçası
-
2 yemek kaşığıtereyağ
-
1 dişrendelenmiş sarımsak
-
1 su bardağıyoğurt
YAPILIŞI
Kıyma, soğan, maydanoz, sarımsak ve baharatları bir kabın içine alın ve yoğurun. Yufkayı mutfak tezgahınıza yayın ve en alt kısmından 5 parmak boşluk bırakın. Boşluk bıraktığınız kısıma yoğurduğunuz kıymayı şerit şeklinde koyun. Kıymanın üzerine altta kalan yufkayı kapatın, yanlardan 2 parmak kalınlığında yufkayı içe doğru katlayın. Yufkayı rulo yaparak sarın. En üst kısmına fırça yardımıyla su sürüp yapıştırın. Sarılan yufkaları 2 parmak genişliğinde kesin. Yoğurdu çırpın ve içine ezilmiş sarımsağı koyup karıştırın. Tereyağını eritin ve içerisine salçayı koyup kavurun. Tepsiyi yağlayın ve kestiğiniz yufkaları dizin. Yufkaların üzerine yağ sürüp 195 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişen yufkaların üzerine sarımsaklı yoğurdu ve salçayı ekleyip servis edin. Şimdiden afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.