Türk mutfağında bulunan tatlıların sütlü ve şerbetli olmak üzere birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Bu tatlılar pratik ve kolay yapılmasının yanı sıra bazen uğraş isteyen tatlılarda olabilmektedir. Ancak Türk mutfağında uzun süredir yer alan ve kolay yapılan tatlılardan biri olan ekmek kadayıfı, lezzetiyle yiyenleri mest ediyor.
Az malzemeli olan ve kolay yapılan ekmek kadayıfının tarifi merak ediliyor. Özellikle hangi malzemelerin girdiği ve püf noktaları sık sık araştırılan konulardan biri. Peki ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Ekmek kadayıfı malzemeleri nelerdir?
KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI MALZEMELERİ NELERDİR?
Kaymaklı ekmek kadayıfı yapmak için malzeme listesi şu şekilde:
400 gram kaymak
1 adet ekmek kadayıfı
5 su bardağı sıcak su
2 kg toz şeker
5 su bardağı soğuk su
Yarım limonun suyu
KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI NASIL YAPILIR?
Hazır olarak satılan ekmek kadayıfını büyük bir tepsiye dizilir ve üzerine 5 su bardağı sıcak su gezdirilir. Başka bir kapta toz şeker ile 5su bardağı soğuk su bir taşım olacak şekilde kaynatılır. Kaynayan şerbet ekmek kadayıflarının üzerine dökülür.
Ekmek kadayıflarının olduğu tepsi yanan ocağa alınır ve ara ara çevrilere pişirilir. Bu işlem esnasında yanlarda biriken şerbet, kadayıfların üzerine dökülür. Piştikten sonra ocaktan alınan kadayıflar soğumaya bırakılır. Dilimlenen kadayıfların üzerine kaymak ve isteğe göre Antep fıtığı tozu dökülür.