Kaymaklı Cevizli Poğaça Tarifi

Kahvaltıda hamur işi sevenlerdenseniz bu poğaça ile damaklarınız şenlenecek. İçinde ceviz olan ve sıcacık haliyle karnınızı doyuracak efsane tarifi siz de hemen denemek isteyeceksiniz.

13.09.2019-09:48 - (Son Güncelleme: 13.09.2019-09:38)

Kahvaltılarda karın doyuran muhteşem bir lezzet denemeye ne dersiniz? Ailecek yapacağınız kahvaltıların vazgeçilmezi  olacak mis gibi hamur işi ile siz de sevdiklerinizi sevindirin

CEVİZLİ KAYMAKLI POĞAÇA

MALZEMELER: 

1 tatlı kaşığı kuru maya,1/2 su bardağı ılık süt,4 yemek kaşığı sıvı yağ,1 tatlı kaşığı tuz,1 yemek kaşığı şeker,3 su bardağı un, 100 gram kaymak,1 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış),

Üzeri için:

1 adet küçük boy yumurta, 2 yemek kaşığı susam

HAZIRLANIŞI: 

Mayayı yoğuracağınız kaba alıp ılık süt ile karıştırıp çözdürün. Üzerine sıvı yağı, tuzu ve şekeri ilave edip iyice karıştırın.Un ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yapıncaya kadar yoğurun ve üzerini bir bezle kapatıp  yaklaşık bir saat mayalanması için bırakın. Dinlenen hamuru ikiye ayırarak her iki hamuru da dikdörtgen halde, yarım parmak inceliğinde açın.Hamurların üstüne kaymağı sürün ve üstüne kıyılmış ceviz serpiştirin. Hamurları rulo yapıp 2-3 parmak kalınlığında dilimleyip 20 parça yapın. Kesilen dilimleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin ve üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılan 190 derece fırında 25 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra sevdiklerinize ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal