Çok lezzetli kayısılı yulaf toplarını oldukça pratik şekilde yapabilirsiniz. Herkesin çok seveceği bu atıştırmalıkları muhakkak deneyin. Kayısının ve yulafın tadından ortaya çıkan topları misafirler için de hazırlayabilirsiniz. İşte kayısılı yulaf topu tarifi...
MALZEMELER
15 adet kuru kayısı
6 adet hurma
1/2 su bardağı yulaf
2 çay kaşığı tarçın
ÖNERİ
Daha fazla tatlandırmak isterseniz içerisine bal ilave edebilirsiniz. Kayısılarınızı gün kurusu ya da sarı kayısı olarak da tercih edebilirsiniz.
YAPILIŞI
Öncelikle kuru kayısıları ve hurmaları bir kabın içine koyun. Ardından yumuşaması için üstüne sıcak su ekleyin ve yaklaşık 10 dakika bırakın. Sonrasında yumuşayan kayısıları ve hurmaları suyun içinden alın. Sonrasında iyice kurulamalısınız. Hurma çekirdeklerini ayıklayın. Kayısı ile hurmayı rastgele biçimde kesin. Mutfak robotunun içine yulafı ilave edin ve incelene kadar robotu çalıştırın. Sonrasında doğradığınız kuru meyveleri de karışıma ekleyin. Yulaf ile meyveler homojen bir kıvama gelene kadar robottan geçirin. Karışım eğer çok kuru olursa biraz su ekleyip robottan geçirmeye devam edin. Karışımı geniş bir kaba koyun ve tarçın ekleyip spatula ile karıştırın. Bir tepsiye yağlı kağıt koyup, yulaflı karışımı istediğiniz boyutlarda yuvarlayıp yağlı kağıda dizin. Şekil verme aşamasında ellerinizi ıslatırsanız daha rahat şekil verirsiniz. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Eğer 3-4 saat vakit yoksa en az 1 saat bekletmelisiniz. Afiyet olsun...