Sahip olduğu protein, vitamin gibi öğeleriyle ve eşsiz lezzetiyle kahvaltıların en sağlıklı yiyeceklerinden birisi olan yumurtaların nasıl haşlandığı kahvaltı hazırlığında olan milyonlarca insanın gündeminin üst basamaklarında yer alıyor. Kayısı kıvamında olacak bir yumurtanın nasıl haşlandığını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor.
Kayısı kıvamında yumurta nasıl haşlanır?
En iyi haşlanmış yumurtayı kahvaltı tabaklarında görmeyi hayal edenlerin bu konuda yapması gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İlk olarak yumurtanın kaynama derecesinin belirlenmesi gerekiyor. Cıvık bir yumurta için 3-4 dakika, rafadan bir yumurta için 4-5 dakika, kayısı kıvamındaki bir yumurta için 6-7 dakika, katı bir yumurta için ise 11-12 dakika civarında bir pişme süresi gerekiyor.
Yumurtanın haşlanması için haşlanma süresi tek başına yeterli değildir. İşte yumurta haşlamak için dikkat edilmesi gereken diğer hususlar:
- Yumurtanın oda sıcaklığında olması
- Oda ısısında olmayan yumurtaların ılık bir suda bekletilmesi veya limon yardımıyla ovalanması
- Yumurtanın kaynamış suya yavaşça bırakılması
- Yumurtanın 12 dakikadan fazla haşlanmaması
Yumurtanın taze olup olmadığını merak edenler için de bir kaç püf nokto bulunmaktadır. Taze yumurtanın kabuğu daha zor soyulurken bayat yumurtaların kabukları çok kolay bir şekilde ele gelebilmektedir. Yumurta haşlanırken köy yumurtasının tercih edilmesi de besleyicilik bakımından kişilere oldukça büyük fayda sağlayabilmektedir. Yumurtaların tazesini bulmak için en önemli seçenek ise kişinin kendi tavuklarını yetişmesi olabilir.