Kayıp Narin'in Amcasının İfadesi Ortaya Çıktı: DNA Hakkında Ne Söyledi?

Diyarbakır'da 14 gündür kaybolan Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. Aracında Narin'in DNA'sı bulunan amca ve aynı zamanda muhtar Salim Güran, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Amca Güran'ın verdiği ifade ortaya çıktı.

03.09.2024-09:37 - (Son Güncelleme: 03.09.2024-09:37) Kayıp Narin'in Amcasının İfadesi Ortaya Çıktı: DNA Hakkında Ne Söyledi?

21 Ağustos günü Diyarbakır'da kaybolan küçük kız Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ederken her geçen gün yeni bir sıcak gelişme yaşanıyor. 

14 gün önce Tavşantepe Köyü'nden Kur'an kursuna giden 8 yaşındaki Narin Güran'dan bir daha haber alınamadı. Jandarma karakoluna Narin'in kaybolduğu ihbarının bulunmasının ardından araştırmalar devam edildi.

Geniş Arama Yapıldı

Bunun üzerine bölgeye Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.


12 Bin 565 Araç Arandı, 130 Kişinin İfadesi Alındı

8 yaşındaki Narin'i ortadan kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki tüm evler ve köye giriş yaptığı tespit edilen araçlarda aramalar gerçekleştirildi. Bugüne kadar toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Narin'in Son Görüntüsü

8 yaşındaki Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri de bulundu. 21 Ağustos'ta saat 15.15'te güvenlik kamerasına görünen Narin, 4 arkadaşıyla birlikte yürüdüğü ve ardından tepe yolunu kullanarak, evine doğru ilerlediği ortaya çıktı.


Jandarma Amcadan Şüphelendi

Narin Güran'ın amcası ve aynı zamanda Muhtar Salim Güran'ın aracının koltuğunda bir DNA bulundu. Ekiplerin Narin'in kıyafetlerinden ve battaniyesinden almış olduğu DNA, amcanın aracında bulunan DNA ile eşleşti. Ayrıca amca Salim Güran'ın, Narin'in son görüldüğü andan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı ve telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğu iddiası ortaya atıldı. Amcanın telefonunda yapılan incelemede, telefondaki WhatsApp yazışma ve görüşmelerinin tamamının silindiği tespit edildi.

Amca Salim Güran Tutuklandı

Aracında Narin'in DNA'sı bulunan amca Salim Güran, "kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İfadesi Ortaya Çıktı!

Amca Salim Güran'ın ifadesiyle ilgili bilgiler ortaya çıktı. Amca Salih Güran'ın Narin'in babasına, ''Sana öyle bir acı yaşatacağım, ömür boyu unutamayacaksın'' dediği iddia edilmişti. Amca, hakkında çıkan bu iddiaları yalanlayarak, arama çalışmalarına katıldığını söyledi.

Aracında Narin'in DNA'sının bulunmasıyla ilgili de konuşan amca Salim Güran'ın Narin'i hiç bindirmediğini, DNA profilinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini, arabanın kapılarını evinin önündeyken bazen açık bıraktığını söylediği iddia edildi.

Narin'in kaybından 15 dakika sonra köyden ayrıldığı ve 1 saat boyunca telefonunun kapalı olduğu iddialarına ise, ''Tarlaların yanında olduğum süreçte telefonum çekmiyordu'' dediği ortaya çıktı.

Salim Güran, telefonundaki whatsapp mesajları ve görüşmelerini neden sildiği soruna da "Kardeşim Arif'in mermileri yakalandığında arayıp 'tanıdık yok mu' diye sordum. Bu sebeple o tarihte tüm kayıtlarını sildim" dedi.


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal