Kaygı, stres ve panik ataktan muzdarip olanların imdadına bu besinler yetişiyor! Bu 10 besini tüketenler tasasız bir hayat yaşayacak

Uzmanlar psikolojik sorunlar yaşayan kişilerin beslenmelerinin de bozuk olduğunu ve dolayısıyla beslenme ile psikoloji arasında bir bağlantı olduğunu söylüyor. Kaygı, stres ve panik ataktan muzdarip olanların imdadına bu besinler yetişiyor. Bu 10 besini tüketenler tasasız bir hayat yaşayacak.

16.06.2022-13:57 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-13:57) Kaygı, stres ve panik ataktan muzdarip olanların imdadına bu besinler yetişiyor! Bu 10 besini tüketenler tasasız bir hayat yaşayacak

Fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı olmak isteyenlerin beslenmelerine mutlaka dikkat etmeleri gerkeiyor. Uzmanlar psikolojik sorunlar yaşayan kişilerin beslenmelerinin de bozuk olduğunu ve dolayısıyla beslenme ile psikoloji arasında bir bağlantı olduğunu söylüyor. Kaygı, stres, anksiyete, panik atak gibi günümüzün sık görülen psikolojik rahatsızlıklarına iyi gelen bazı besinler bulunuyor. Bu 10 besini tüketenler tasasız bir hayat yaşayacak.

Kaygı, stres ve panik ataktan uzak tutacak 10 besin

Kaygı, stres ve panik atağa iyi gelen yiyecekler

Brezilya fındığı

Brezilya fındığı ruh halini düzenlemeye yarayan selenyum maddesini içerir. Selenyum içeren besinlerin duygu durum düzenlemede etkili olduğu görülmüştür. Bu özelliği sebebiyle bu fındık türü anksiyete görülen kişilere en çok tavsiye edilen besinlerden birisidir.

Kaygı, stres ve panik atağa iyi gelen yiyecekler

Muz

Kış meyvelerinin en lezzetlisi muzun da tükettiğinizde sizi daha mutlu edeceğini biliyoe muydunuz? Stresi yok etmek için birebir olan muz içerisinde potasyum barındırır. Tükettiğiniz anda mutlu olmaya başladığınızı siz de fark edeceksiniz. Günde 1 adet orta boy muz tüketerek siz de stresten uzak bir yaşama adım atmış olun.

Kaygı, stres ve panik atağa iyi gelen yiyecekler

Bitter çikolata

Strese iyi gelen yiyecekler denince akla çikolata geliyor elbette. Ancak özellikle bitter çikolata tam bir stres savaşçısı.

Bitter çikolata içerisindeki polifenol ve flavonol bileşenleri sayesinde kan basıncını düşürür ve vücudu sakinleştirir. Ayrıca çikolatanın serotonin olarak adlandırılan mutluluk hormonunu artırdığı da biliniyor.

Kaygı, stres ve panik atağa iyi gelen yiyecekler

Avokado

En pahalı meyvelerden biri olan avokadoyu herkes tüketemese de faydalarından bahsetmekte yarar var. Stresli ve kaygılı anlarınızda içerisinde dfolik asit barındıran avokada tüketmeniz önerilir. Avokado da tam bir antioksidan görevi görür ve sizi stresli yaşamın kucağından alıp mutluluğun ellerine bırakır.

Kaygı, stres ve panik atağa iyi gelen yiyecekler

Yumurta

Magnezyum gevşemenizi sağlayan ve kaygı belirtilerini bertaraf eden bir mineraldir. Yeterince magnezyum tüketmediğinizde serotonin seviyeniz düşer. Magnezyum en bol yumurta, ıspanak ve pazı gibi koyu renkli yeşillikler ve kuru baklagillerde bulunur.

Kaygı, stres ve panik atağa iyi gelen yiyecekler

Omega-3 yağ asitleri içeren besinler

Kaygı ve stresle başa çıkmak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri beyin kimyanızı değiştirecek yiyeceklerle beslenmektir. Bunların başında da somon, ceviz, avokado, keten tohumu, chia tohumu gibi Omega-3 yağ asitleri içeren yiyecekler geliyor. Çünkü beyninizin düzgün çalışmak için yağa ihtiyacı vardır.

Kaygı, stres ve panik atağa iyi gelen yiyecekler

Probiyotik gıdalar

Bağırsaklardaki bakteriler serotonin ve dopamin gibi mutlu hissetmenizi sağlayan nörotransmitterlerin üretimi için önemli bir rol oynar. Dolayısıyla probiyotik tüketimiyle bağırsak bakterilerinin dengesini sağlamak, beyninize de fayda sağlayacaktır. Yoğurt, kefir, turşu gibi probiyotikleri beslenmenizden eksik etmeyin.

Kaygı, stres ve panik atağa iyi gelen yiyecekler

Kuru üzüm

Kuru incir deik şimdi de sıra kuru üzüme geldi. Tam bir antioksidan görevi gören kurum üzüm, mutlaka beslenme listenizde yerini aldın. Kuru üzüm, acıktığınızda da tüketebileceğniz önemli bir besin kaynaşğıdır. Sinir hücrelerinin sağlığını koruyan kuru üzüm, mutlu hissettiren, kaygı ve paniği engelleyen yiyeceklerin başında gelir.

Kaygı, stres ve panik atağa iyi gelen yiyecekler

Balkabağı

Potasyum bakımından da oldukça zengin olan bu süper besin kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Potasyum; kan damarları ve arterlerin gevşemesini sağladığı için kalpteki stres azalır ve kan basıncı düşer.

Kaygı, stres ve panik atağa iyi gelen yiyecekler

Kefir

Fermente süt ürünleri probiyotik alımı açısından en iyi kaynaklardır. Probiyotiklerde bağırsak bakterilerini iyileştirerek beyin- bağırsak ekseni yoluyla stresin düzelemesine fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda bağırsak florasının onarılması beyin serotonin düzeylerinin arttırılmasına yardımcı olmaktadır.


Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal