Kavrulacağız! Sıcaklıklar normalin 8 derece üzerine çıkıyor... Meteoroloji'den uyarı

Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine çıkması bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, son meteorolojik değerlendirmelere göre, geçen hafta boyunca etkili olan yer yer yağışlı ve serin havanın bölgeyi terk ederek yerini sıcak ve yağışsız havaya bırakacağının tahmin edildiği belirtildi.

01.06.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 01.06.2024-09:50)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre, ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Marmara Bölgesi'nin önümüzdeki günlerde beklenen hava durumuyla ilgili Meteoroloji'den önemli bir uyarı geldi. Hafta sonundan itibaren bölgede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, son meteorolojik veriler incelendiğinde, geçtiğimiz hafta boyunca bölgeyi etkisi altına alan serin ve yer yer yağışlı havanın yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı öngörülüyor.

Marmara'da ani yükseliş

Marmara Bölgesi genelinde, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren artarak, hafta ortasına kadar 6 ila 8 derece arasında yükseleceği belirtiliyor. Bu durumun özellikle bölge genelinde hissedilecek şekilde etkili olması bekleniyor. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova gibi illerde hava sıcaklıklarının, normalin oldukça üstünde seyredeceği öngörülüyor. İstanbul'da 28-32, Edirne'de 33-37, Kırklareli'de 31-35, Tekirdağ'da 26-30, Kocaeli'de 31-37, Sakarya'da 32-36 ve Yalova'da 27-30 derece aralığında hava sıcaklıkları bekleniyor.

Vatandaşların özellikle bu sıcaklık artışlarına karşı dikkatli olması gerektiği belirtiliyor. Kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere, güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatlerde, yani 11.00 ile 16.00 arası açık alanlarda bulunmamaları konusunda uyarılıyor. Ayrıca, bu sıcaklık artışlarına karşı önlemlerin alınması, yeterli sıvı tüketilmesi ve açık alanlarda gereksiz faaliyetlerden kaçınılması öneriliyor. Bu uyarılar, olası sıcaklık etkilerine karşı halkın bilinçli olması ve sağlık sorunlarının önüne geçilmesi adına önem taşıyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal