Katar Emiri Şeyh Temim ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Görüşmesi

Şeyh Temim, Blinken ile Gazze ve Lübnan'da ateşkes çabalarını görüştü.

24.10.2024-15:19 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-15:19) Katar Emiri Şeyh Temim ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Görüşmesi

Katar Emiri ve ABD Dışişleri Bakanı Görüştü

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Gazze Şeridi ve Lübnan'daki ateşkes çabaları üzerine bir araya geldi.

Görüşmenin Detayları

Katar Emirlik Divanı'ndan yapılan açıklamada, Blinken'ın, İsrail ve Suudi Arabistan'ı kapsayan Orta Doğu turu çerçevesinde Doha'yı ziyaret ederek Şeyh Temim'le görüştüğü duyuruldu. Görüşmede, Katar ile ABD arasındaki stratejik ilişkilerin geliştirilmesi mümkün olan alanlar ele alındı.

Ateşkes Çabaları Üzerine Değerlendirmeler

Ayrıca, iki liderin, Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria’nın yanı sıra Lübnan’daki son durumu değerlendirdiği belirtildi. Açıklamalara göre, Gazze ve Lübnan'da yapılan ateşkes çabalarının güncel durumu da görüşüldü.

ABD'li Bakanın Orta Doğu Turu

Antony Blinken, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıların ardından Orta Doğu bölgesine yaptığı 11. ziyareti gerçekleştiriyor. Görüşmelerine İsrail ile başlayan Blinken'ın, Suudi Arabistan'ı da ziyaret ettiği öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal