Katar askeri araçları Türkiye’ye geliyor: Detaylar Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye ile Katar arasında yapılan anlaşma ile alınan karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar göre Katar askeri hava araçları ve destek personelleri Türkiye'ye konuşlandırılacak. İşte ayrıntılar...

16.09.2022-08:56 - (Son Güncelleme: 16.09.2022-16:01)

2 Mart 2022 tarihinde Türkiye ile Katar arasında yapılan anlaşma, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. 15 Eylül tarihli mükerrer sayısında yer alan askeri anlaşmaya göre Katar askeri hava araçları ve destek personelleri Türkiye'ye konuşlandırılacak.

Katar askeri araçları Türkiye’ye geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda "2 Mart 2021 tarihinde Doha'da imzalanan ve 7386 sayılı Kanunla onaylanması uygun bulunan ekli 'Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Katar Askeri Hava Aracı ve Destek Personelinin Türkiye Cumhuriyeti Topraklarında Geçici Konuşlanması konusunda Teknik Düzenleme'nin onaylanmasına, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci ve 3 üncü maddeleri gereğince karar verilmiştir." denildi.

Türkiye Katar anlaşma

Kararın ek kısmında ise ‘’Teknik düzenleme’’ başlığı adı altında ‘’Bu teknik düzenlemenin amacı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından müsaade verilen bölgelerde konuşlanan Katar askeri hava araçlarının, personelinin ve teçhizatının geçici konuşlanması, yerleşimi ve kullanımı konusunda, Türkiye Cumhuriyeti'nin ev sahibi ülke desteğini düzenlemek için kuraları, ilkeleri, sorumlulukları ve ihtiyaçları belirlemektir." sözleri kullanıldı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye’ye gelecek olan Katar askerlerinin daha önce herhangi bir suça karışmamış olması ve tarafların elde ettikleri gizli belgeleri sızdırmaması şartları konuldu. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal