Kastamonu'da Sökü Göleti İnşaatı Sel Sularına Kapıldı

İnebolu'daki Sökü Göleti inşaatında su baskını meydana geldi, operatörler son anda kurtarıldı.

18.10.2024-18:48 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-18:48) Kastamonu'da Sökü Göleti İnşaatı Sel Sularına Kapıldı

Kastamonu'da Sel Baskını

Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Başköy köyünde yer alan Sökü Göleti inşaat alanı, aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen sel baskınıyla karşı karşıya kaldı. Dron ile kaydedilen görüntüler, göletin sular altında kalmış iş makinelerini gösterdi.

Şantiye Şefinin Açıklamaları

Şantiye şefi Mehmet Aygün, üzücü olayın ardından AA muhabirine olayın detaylarını aktardı. Aygün, "Göletin aşırı dolması dolayısıyla makineleri kenara çekme kararı aldık. Can güvenliği için arkadaşlarımızı karşı dağa yönlendirdik. Ancak makineleri orada bırakmak zorunda kaldık. O an yapabileceğimiz bir şey yoktu," diye ifade etti.

Su Seviyesi ve İşlemler

Aygün, göletteki su seviyesinin şu anda 23 metrenin üzerinde olduğunu belirtti. "Su altında iki makinemiz var, bir tanesi gözüküyor, diğerini göremedik. Su çekilmesini bekliyoruz. Bu süreç uzun sürecek. 29 Ekim'de planlanan açılış programını büyük ihtimalle bir ay kadar ertelemek zorunda kalacağız," şeklinde konuştu.

Güvenlik ve Denetimler

Aygün, "Barajla ilgili herhangi bir sıkıntı yok. DSİ ekipleri buraya geldi, incelemelerde bulundular. Her şey çok sağlam ve güvenli. Şu ana kadar bir problem yaşamadık," dedi.

Operatörlerin Kurtarılması

İş makinelerinden birinin sahibi Melik Yılmaz, gölette meydana gelen ani su baskınından nasıl kurtulduklarını anlayamadıklarını ifade ederek, operatörlerin kurtulmuş olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Olay anında, inşaat sahasında bulunan iki operatör, şantiyedeki diğer işçiler tarafından son anda kurtarıldı.

Bu olay, bölgedeki inşaat çalışmaları ve güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Başköy köyündeki Sökü Göleti inşaat alanı aşırı yağışların...

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Başköy köyündeki Sökü Göleti inşaat alanı aşırı yağışların etkisiyle dün su baskınına uğradı. Gölette sel sularının altında kalan iş makinesi dron ile görüntülendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal