Kastamonu'da Judo Başarısı: Çocuklar Uluslararası Arenada Madalya Kazandı

Kastamonu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bayram Ceylan'ın projesi, çocukları judoda başarıya götürdü.

10.10.2024-11:27 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-11:27) Kastamonu'da Judo Başarısı: Çocuklar Uluslararası Arenada Madalya Kazandı

Kastamonu'da Judo Başarısı

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden Doç. Dr. Bayram Ceylan'ın gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi, birçok çocuğun judoya başlamasına ve uluslararası turnuvalarda dereceler elde etmesine olanak sağladı.

Proje ile Yetenekler Keşfedildi

2021 yılında "Okulumda Judo Yapıyorum, Sağlıklı Kalıyorum Projesi" ile judo eğitimine başlayan Ceylan, Kastamonu il merkezindeki 5 ilkokulda 370 öğrenciye ulaştı. Proje sayesinde yetenekli olan çocuklara kapsamlı eğitimler verilerek yetenekleri geliştirilmiştir.

Bölgedeki Yetenekler Uluslararası Arenada

Geçtiğimiz yıl "Kırsal Kesimdeki Yeteneklerin Keşfi Projesi" ile 50 yetenekli çocuk keşfedildi. Bu çocuklardan 20'si Kastamonu Merkez Spor Salonu'nda judo eğitimi aldı ve 10 çocukturnuvalara katılım gösterdi.

Madalya Başarıları

Katıldıkları turnuvalarda, çocuklar toplamda 15 birincilik, 7 ikincilik ve 9 üçüncülük kazandı. Takım halinde ise 1 birincilik ve 3 ikincilik elde ettiler. Doç. Dr. Ceylan, projeleri sayesinde yetenekli çocuklarla çalıştıklarını, Türkiye ve uluslararası turnuvalarda kazandıkları dereceleri gururla paylaştı.

Judoya İlk Adımlar

Judoya yeni başlayan minik sporculardan Melih Emre Sağlam, "Bir yıldır judo yapıyorum ve uluslararası şampiyona kazandım," derken, Eymen Doğanay ise "Başlangıçta derece yapamıyordum fakat hocamızın destekleri sayesinde şampiyon oldum" dedi.

Ailelerin Desteği

Öğrenci velisi Barış Gümüş, teveccüh göstererek çocuklarının judoya katılmasının ailede önemli bir gelişim sağladığını dile getirdi. Judo sayesinde zihinsel ve bedensel olarak gelişim gösterdiklerini belirtiyor ve milli takım hayali kuruyor.

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr....

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Ceylan'ın hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesiyle çok sayıda çocuk judoya başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal