Kastamonu'da Bilim ve Teknoloji Rüzgarı: TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Başladı

Kastamonu'da başlayan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği, öğrenci projeleri ve etkinliklerle dolu bir hafta sunuyor.

17.10.2024-12:58 - (Son Güncelleme: 17.10.2024-12:58) Kastamonu'da Bilim ve Teknoloji Rüzgarı: TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Başladı

Kastamonu'da Bilim Şenliği Coşkusu

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Kastamonu Bilim Şenliği" açılışını gerçekleştirdi. Şenlik, Cumhuriyet Meydanı'nda Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

Etkinliklerde Neler Var?

Açılışta, öğrencilerin hazırladığı birçok bilimsel projeye ev sahipliği yapan etkinlikte, ayrıca AFAD araçları, jandarma otobüsü ve trafik kazası simülasyon aracı sergilendi.

Bilim ve Teknoloji Üzerine Vurgular

Kastamonu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, açılışta yaptığı konuşmada, bilimin ulusları yönlendirdiğini ifade etti. "Bu hızlı değişim ve gelişime ayak uyduramayan ulusların, gelişmiş ülkelerin ekonomik ve siyasi tahakkümünden kurtulması maalesef mümkün değil" dedi.

Atılkan, gençlerin bilim ve teknoloji ile buluşturulmasının önemine dikkat çekerek, "İnanıyoruz ki, çok yakın bir gelecekte burada eserlerini sergileyen çocuklarımız, Türkiye'nin bilim ve teknolojideki uluslararası rekabette öne çıkmasını sağlayacak birçok önemli buluş ve gelişmenin mimarı olacaklar" şeklinde konuştu.

İnovasyon ve Üretim Vurgusu

Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ise inovasyon ve değişimin hızla ilerlediği günümüzde, toplumların üretim odaklı olmalarının gerekliliğine değindi. "Bizler de üreten, geliştiren bir ülke olmak için gençlerimizi bu tür organizasyonlarla destekliyoruz" dedi.

Gümüş, "Kastamonu eğitim ailesi olarak TEKNOFEST kuşaklarını yetiştirmeye devam edeceğiz" vurgusunu yaptı.

Şenlik Devam Ediyor

Açılışın ardından protokol üyeleri, projeleri incelemek üzere stantları gezdi. Bilim gösterileri ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceği şenliğin 19 Ekim'de sona ereceği bildirildi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Cumhuriyet Meydanı'nda...

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Kastamonu Bilim Şenliği"nin açılışı yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal