Kaş'ta Görmeniz Gereken Yerler

Kaş'ta görmeniz gereken yerler konusunda sizlere yardımcı olabilmek istedik. Yazımızın devamında Kaş'a gidince görmeden dönmemeniz gereken yerleri görebilirsiniz.

13.06.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-13:40) Kaş'ta Görmeniz Gereken Yerler

Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil yerlerinden birisi olan Kaş gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir yer. Birbirinden güzel plajlara, kültürel zenginliğe sahip olan Kaş'ta görmeniz gereken yerler konusunda sizlere yardımcı olabilmek istedik. Yazımızın devamında Kaş'a gidince görmeden dönmemeniz gereken yerleri görebilirsiniz.

Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti'nin inşası milattan önce 8. yüzyıla dayanmaktadır. Zamanında Likyalılara ev sahipliği yapmıştır. İçerisinde Bizans bazilikasından Roma Zafer takı yer almaktadır. Bu hay dinle tiyatro alanı ve çeşitli anıt mezarlar gibi birçok tarihi eser de bulunuyor. Girişler ücretli. Müze kart geçerli.

Autiphellos Antik Kenti Tiyatrosu

Kaş'ta görmeniz gereken yerler listemizde sırada yine Likyalılar dönemine ait bir eser var. Autiphellos Antik Kenti Tiyatrosu denize ve ağaçlık bir alana bakarak çok güzel bir manzaraya ev sahipliği yapıyor diyebiliriz.

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent kanyonu Karaçay'dan doğan bir kanyon. Burada çeşitli tahta köprüler buluyor. Suyu oldukça şiddetli akar ve dik yamaçlara sahiptir. Saklıkent kanyonu bir deprem sonucunda oluştuğu söyleniyor. İçerisinde yemek yiyebileceğiniz işletmeler de mevcut. Gezmek için dilerseniz buraya düzenlenen turlara katılabilirsiniz. Burası da Kaş şehrine gitmişken görmeden dönmemeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Xanthos Antik Kent

Bu antik kent UNESCO Dünya mirasları listesinde bulunuyor. Burası defalarca yanmış, yıkılmış ve tekrar inşa edilmiş. Karşı içerisinde belki de en çok tarihi eser görebileceğiniz yer burası olabilir. Burada hala kazılar yapılmaya devam ediliyor. Girişler ücretli. Müzekart geçerli.

Batık Şehir ve Kekova

Kaş'ta görmeniz gereken yerler arasında en önemlilerinden bir tanesi de Kekova Adası. Batık şehir ise Kekova Adası'nın karşısında yer alan depremler sonucunda yok olmuş Dolkisthe Antik Kenti'ne ait kalıntılar barındıran bir alan. Burada Bizans devrine ait bir kilisenin apsiside bulunuyor.

Kalkan

Burası Kaş' 25 kilometre uzaklıkta fakat Kaş'a kadar gelmişken mutlaka buraya da uğramanızı tavsiye ederiz. Kaputaş Plajı ve Patara Plajı burada bulunuyor. Likyalıların izlerini taşımaktadır. Nüfusunun yüzde seksenini İngilizler oluşturuyor.

Kaleköy (Simena)

Likyalıların döneminde ismi Simena olarak geçen bu bölge şimdilerde Kaleköy Limanı olarak bilinmektedir. Burası için şehrin en güzel manzaralarından birisi olduğunu söyleyebiliriz. Bölgenin büyük bölümünde dalışın yasak olduğunu da belirtmek isteriz.

Kaputaş Plajı

Kanyon ağzı plajı olma özelliğine sahip olan bu plaj masmavi ve tertemiz denizle buluşuyor. Denizi genellikle dalgalıdır.

Uzun Çarşı ve Kral Mezarı

Uzun çarşının sokaklarında arnavut kaldırımlar ve tarihi cumbalı ahşap evler arasında ortamın güzelliğinden kendinizi kaybedebilirsiniz. Sokaklarda ayrıca takı dükkanları, el yapımı eşyalar satan işletmeler, restoranlar, kafeler ve hediyelik eşya dükkanları da bulunuyor. Yani hem tarih kokan sokaklarda gezip hem de farklı şeyler satın alabilir, yorulduğunuzda da bir yere oturup yemek yiyebilirsiniz.

Buraya kadar gelmişken Kral Mezarı olarak bilinen Lahit'i görmeden dönmemelisiniz. Bu eser milattan önce 4. yüzyıla aittir. Bir bloktan oluşmaktadır. Bloğun altında bir kitabe, erkek, kadın ve asa motifi bulunuyor. Yan kısmında başka bir kadın motifi, üst tarafında ise iki tane aslan motifi yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal