Kassam Tugayları’ndan intikam sözleri: ‘İsrail, bedelini kanıyla ödeyecek’

Hamas’ın lideri olarak kabul edilen Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan Kassam Tugayları, İsrail’in bu saldırının bedelini fazlasıyla ödeyeceğini bildirdi.

01.08.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 01.08.2024-10:03) Kassam Tugayları’ndan intikam sözleri: ‘İsrail, bedelini kanıyla ödeyecek’

Kassam Tugayları, Haniye suikastiyle ilgili zehir zemberek bir açıklama yaptı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkentinde suikasta uğramasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, "Haniye'ye yönelik İran'ın başkentinin göbeğinde gerçekleştirilen bu cani suikast, savaşı yeni boyutlara taşıyan ve tüm bölgede büyük yankıları olacak önemli ve tehlikeli bir olaydır" ifadeleri kullanıldı.

İsrail bedelini kanla ödeyecek

İHA’da yer alan habere göre; Açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun gözlerinin "megalomani" ile kör olduğu ve işgalci varlığı uçuruma sürüklediği belirtilerek, "Netanyahu, Filistin topraklarından tamamen yok olmasını ve çöküşünü hızlandırmaktadır. Bu Siyonist uçarılığın son verilmesi ve azgın düşmanın dizginlenmesi gerektiği" ifade edildi. Ayrıca, Haniye'nin öldürülmesinin direnişin doğruluğunu kanıtladığı ve bu saldırganlığın bedelinin İsrail tarafından kanla ödeneceği belirtildi.

Kassam Tugayları’ndan intikam sözleri: ‘İsrail, bedelini kanıyla ödeyecek’

Suriye’den tepki açıklaması

Suriye Dışişleri Bakanlığı da Haniye'nin öldürülmesini kınayarak, suikastı "alçakça bir eylem" olarak nitelendirdi ve "Suriye, bu bariz Siyonist saldırganlığı kınamaktadır. İsrail varlığının uluslararası yasaları hiçe saymaya devam etmesi tüm bölgeyi ateşe verebilir" ifadelerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal