Kaşarlı Hamur Kızartması Nasıl Yapılır? Kaşarlı Hamur Kızartması

Kaşar peynirin çok yakıştığı, enfes tadıyla sofralara renk katacak olan hamur kızartmasını yapmak oldukça kolay. Peki kaşarlı hamur kızartması nasıl yapılır? İşte enfes tadıyla kaşarlı hamur kızartması tarifi…

10.11.2020-08:56 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-08:55) Kaşarlı Hamur Kızartması Nasıl Yapılır? Kaşarlı Hamur Kızartması

Özellikle kahvaltıda tercih edebileceğeniz kaşarlı hamurları, siz de kolayca deneyebilirsiniz. Kaşarlı hamur kızartmasını yiyen herkes hayran kalacak! İşte kaşarlı hamur kızartması tarifi...

MALZEMELER

1 adet yumurta

1 çay bardağı süt (150 ml)

1/2 yemek kaşığı tereyağı (10-15 g)

2 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir

1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (125 g)

4-5 sap maydanoz

2 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un (250-260 g)

1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml) (kızartmak için)

YAPILIŞI

Öncelikle yumurta, tereyağı ve sütü geniş bir kaseye koyup çırpın. Sonrasında ayıklayın ve ince biçimde kestiğiniz maydanozu, beyaz peyniri ve kaşar peyniri ilave edip güzelce karıştırın. Sonra tuz, kabartma tozu ve unun yarısı kadarını ilave edip, tahta kaşıkla güzelce karıştırın. Unun kalan yarısını da yavaş yavaş ilave edin ve yapışkan olmayan bir kıvam oluşturun. Hamuru kare veya dikdörtgen şekline getirerek yağlı kağıt üstüne koyun ve yarım santim kadar açın. Bu ölçüde bir hamurdan en az 30x30 cm ebatında kare bir hamur elde etmeniz mümkün. Açtığınız bu hamurdan şeritler kesin. Enlemesine biçimde 2 kez kesin. 40-45 adet kızartma hamuru elde edeceksiniz. Biraz derin bir tavaya sıvı yağı koyun ve iyice kızartın. Isınınca 6-7 parça hamuru kızartmaya başlayabilirsiniz. Yaklaşık 30 saniye içinde ters çevirin ve 15-20 saniye kadar da öbür tarafını pişirin. Sonra kağıt havluya çıkarın ve yağlarının emilmesini sağlayın.Tüm hamur pişene kadar devam edin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal