Yaparken de yerken de büyük zevk alacağınız kartopu kurabiyesi denemeniz için harika bir seçenek... Peki kartoğu kurabiyesi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Kalemi kağıdı alın ve haberimizi okuyun...
KARTOPU KURABİYESİ TARİFİ
MALZEMELER:
275 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilin, 1/3 su, bardağı pudra şekeri, 3,5 - 4 su bardağı un, 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Bulamak için:1 su bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, elma sirkesi, vanilya ve kabartma tozunu bir kasenin içerisinde epeyce karıştırın. Azar azar un eleyerek yoğurun. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur oluşsun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve yuvarlayın. Yağlı kağıtlı fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar, üzerinin çok pembe olmamasına dikkat ederek pişirin. Altı hafif pembeleşince pişmiş demektir. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarın. İlk sıcakları geçince pudra şekerine bulayın ve servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.