Kartalkaya'da Kış Sezonu İçin Kar Yağışı Müjdeledi

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

21.10.2024-13:38 - (Son Güncelleme: 21.10.2024-13:38) Kartalkaya'da Kış Sezonu İçin Kar Yağışı Müjdeledi

Kartalkaya'da Kar Kışa Merhaba Dedi

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 15 santimetreye kadar yükseldi. Köroğlu Dağı'nın zirvesinde yer alan bu popüler kayak merkezi, 4 gündür aralıklarla yağan kar ile kaplandı.

Karla Kapanmış Zirveler

Kartalkaya'nın 2200 metrelik zirvesinde 15 santimetre kar kalınlığı ölçülürken, tesislerin bulunduğu alanlarda bu miktar 10 santimetreye düştü. Bunun yanı sıra, bölgedeki etkili sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 45 metreye kadar azaldı.

Sezon Hazırlıkları Hızla Sürüyor

Kayak merkezinde yer alan 5 otelde toplam 2000 yatak kapasitesi ile sezon için hazırlanmalara başlandı. Otellerde tamirat ve tadilat çalışmaları yürütülüyor, ayrıca toplam uzunluğu 75 kilometreye ulaşan 25 pistte de bakım ve onarım çalışmaları sürmekte.

Kayak Sezonu İçin Geri Sayım Başladı

Kayak sezonunun Aralık ayında açılması bekleniyor ve kayak severlerin güzel bir sezon geçirmesi için tüm hazırlıklar yapılıyor.

Bolu'da, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi'nin...

Bolu'da, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi'nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken tesislerin olduğu alanda ise 10 santimetreye yaklaştı. Bölgede zaman zaman da sis etkili oluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal