Kartal'da Kademeli Emeklilik İçin Miting Düzenlendi

Kartal'da, kademeli emeklilik talebiyle gerçekleştirilen mitingde, sosyal güvenlikte eşitlik vurgulandı.

27.10.2024-18:18 - (Son Güncelleme: 27.10.2024-18:18) Kartal'da Kademeli Emeklilik İçin Miting Düzenlendi

Kartal'da Kademeli Emeklilik Mitingi

Kartal, İstanbul'da Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyeleri, 1999 sonrası sigortalı çalışanların kademeli emeklilik taleplerini duyurmak amacıyla bir miting gerçekleştirdi.

Adalet ve Eşitlik İçin Bir Araya Geldiler

Miting, Kartal Meydanı’nda "1999 Sonrası Sigortalılar İçin Adalet Mitingi" sloganıyla yapıldı. Etkinliğe, çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çalışanlar katılım gösterdi. Katılımcılar, "2000 sonrası SGK'liye kademeli emeklilik gelsin", "1 güne 17 yıl geç emekliliğe kademeli emeklilik ile 'dur' de" ve "Kademe kırmızı çizgimizdir" gibi pankartlar açarak taleplerini dile getirdi.

EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu'nun Açıklamaları

EMADDER Başkanı Mihriban Uğurlu, kademeli emekliliğin tüm çalışanların hakkı olduğunu belirterek, "Sosyal güvenlikte eşitlik ve adalet, anayasanın bir gerekliliğidir. Kademeli emeklilik, adil bir düzenleme ile herkes için tanınmalıdır" şeklinde konuştu. Uğurlu, Anayasa Mahkemesi'nin 23 Kasım 2001 tarihli kararında belirtilen ihtiyaçlara atıfta bulunarak, "EYT yasası yalnızca 8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanları kapsayarak, eşitlik ve sosyal devlet kavramlarına aykırıdır" dedi.

Adaletsizliğe Son Verilmesi İsteniyor

Uğurlu, yasa yapıcılara seslenerek, "Daha fazla prim ödeyen insanlar olarak, aynı yaş ve koşullardaki akranlarımızdan 17-20 yıl daha fazla çalışmak zorunda kalmamız kabul edilemez bir adaletsizliktir. Bu mücadelede yalnız değiliz; tüm vatandaşları, sivil toplum kuruluşlarını yanımızda görmek istiyoruz" dedi. Kademeli emekliliğin lütuf değil, anayasal bir hak olduğunu ifade eden Uğurlu, emeklilik hakkı elde edilene kadar mücadeleye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kartal'da, Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyeleri, 1999 sonrası sigortalı çalışanların...

Kartal'da, Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) üyeleri, 1999 sonrası sigortalı çalışanların kademeli emeklilik talebini duyurmak amacıyla miting düzenledi. Kartal Meydanı’nda yapılan "1999 Sonrası Sigortalılar İçin Adalet Mitingi"ne siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çalışanlar katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal