Kars'ta Bilim Şenliği Rüzgarı Esti

Sarıkamış'ta düzenlenen bilim şenliği, 5 bin 600 öğrenciye bilimle buluşma fırsatı sundu.

11.10.2024-11:43 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-11:43) Kars'ta Bilim Şenliği Rüzgarı Esti

Kars'ın Sarıkamış İlçesinde Bilim Şenliği Başladı

Kars'ın gözde ilçelerinden biri olan Sarıkamış, bilim dünyasına kapılarını açtı. TÜBİTAK 4007 Destek Programı çerçevesinde "Sarıkamış Kristal Karlar Diyarında STEAM Bilim Şenliği" başladı.

Organizasyon ve Etkinlikler

Şenlik, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilirken, Sarıkamış Belediyesi de etkinliğe sponsor oldu. Şenlikte, bilim söyleşileri, sergiler, gözlem etkinlikleri ve farklı atölye çalışmaları olmak üzere toplamda 32 etkinlik planlandı.

Katılımcılar ve Hedef Kitle

Etkinliğe Kafkas Üniversitesi'nden öğretim üyeleri, çeşitli illerden bilim ve sanat merkezi temsilcileri ile uzman öğretmenler katıldı. Hedef ise 3 gün boyunca yaklaşık 5 bin 600 öğrenciye, bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik konularında farkındalık kazandırmak.

Yerel Yönetimlerden Destek Mesajları

Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, şenliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu dile getirerek, "Okul dışında pratik eğitim çok önemli. Çocuklarımızın bilimle buluşması için elimizden geleni yapıyoruz," dedi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç da çocukların bilimle tanışmasının önemine vurgu yaparak, emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, daha önce yapılmamış bir bilim şenliği için burada olduklarını belirtti ve projelerin devam edeceğini duyurdu.

Ek Etkinlikler ve Bilgilendirmeler

Şenliğe katılan üyeler, Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü personeli sayesinde fidan dikimi ve orman konularında da çocuklara bilgi verdiler. Sarıkamış Doğa Koruma Milli Parklar ekibi, biyoloji meraklıları için yaban hayvanlarını tanıtmak adına ilginça gösterimlerde bulundu.

Ayrıca, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından gezici kütüphane öğrencilere tanıtıldı. Etkinlikler boyunca çocukların bilimle olan ilişkisini güçlendirmek hedefleniyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, TÜBİTAK 4007 Destek Programı kapsamında

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, TÜBİTAK 4007 Destek Programı kapsamında "Sarıkamış Kristal Karlar Diyarında STEAM Bilim Şenliği" düzenlendi. Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücülüğünde ve Sarıkamış Belediyesinin sponsorluğunda Sarıkamış Gençlik Merkezi'nde düzenlenen şenlikte, 1 bilim söyleşisi, 2 sergi, 2 gözlem etkinliği ve 26 farklı atölye yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal