Kars Valisi Ziya Polat'tan Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekici Açıklama

Kars Valisi Ziya Polat, kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli mesajlar verdi ve son olayın aile içindeki bir tartışmadan kaynaklandığını belirtti.

30.09.2024-15:45 - (Son Güncelleme: 30.09.2024-15:45) Kars Valisi Ziya Polat'tan Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekici Açıklama

Kars Valisi'nin Açıklamaları

Kars Valisi Ziya Polat, Susuz ilçesinde yaşanan kadın cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Polat, olayın aile içi bir tartışmadan kaynaklandığını dile getirerek, "Şu anda fail elimizde, yakaladık," ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Kadına Yönelik Şiddete Dikkat Çektik

Vali Polat, Valilik Kar Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı" sırasında yaptığı konuşmada, eşi tarafından ölümlü olayda kurban giden Sıla M.'ye Allah'tan rahmet diledi. Bu yıl Kars'ta daha önce kadın cinayeti yaşanmadığını belirten Polat, "Maalesef ilimizde bir kadın cinayeti gerçekleşti. Hep söylüyoruz ki, bir rakamı bile fazla. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla, STK'lerimizle kadına yönelik şiddeti sıfıra indirmek için mücadele ediyoruz," dedi.

Adli Süreç ve Önlemler

Şüpheli kocanın gözaltında bulunduğunu hatırlatan Vali, "Adli makamlarımıza dosyamızı göndereceğiz. Amacımız, kadına yönelik şiddeti sıfıra indirmek. Bu hususta toplu bir çalışma yürütmemiz gerekiyor," diye ekledi. Kars ilinde cinayetin olmadığı bir yıl dileğinde bulunarak, toplumun bu konudaki farkındalığını artırmak gerektiğini vurguladı.

Kars Valisi Ziya Polat'ın başkanlığında Kar Toplantı Salonu'nda

Kars Valisi Ziya Polat'ın başkanlığında Kar Toplantı Salonu'nda "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Toplantısı" düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal