Sabah, öğlen ya da akşam... her öğün tüketmekten vazgeçmediğimiz karpuzu bekletme ve saklama koşulları oldukça mühim...
KARBONHİDRAT GRUBUNDA
Her öğün yemeyi sevdiğimiz karpuzu ara öğün olarak tercih ederseniz, yemeklerden en erken 2 saat sonra tüketin. Bu hem kan şekerinin dengeli seyretmesini, hem de sindirim sistemine aşırı yüklenmeyi önler. Yemekle beraber tüketecekseniz o öğünde ekmeği azaltmanız lazım. Çünkü her 2 besin de karbonhidrat grubunda olduğu için aynı öğünde tüketilmeleri yemeğin karbonhidrat yükünü arttırıyor, bunun neticesinde de kilo kontrolünü güçleştiriyor.
BOZULMA VARSA YEMEYİN
Karpuz fazla olgunlaştıkça orta kısımlarında bozulmalar ve çürümeler başlar. Kesildiğinde kötü koku veya ekşi bir tat hissederseniz asla tüketmeyin. Su içeriği yüksek, asit seviyesi düşük olduğu için çabuk bozulan bir meyve. Bu sebeple kestikten sonra buzdolabında 3 günden fazla bekletmeyin. Karpuzun çekirdeği sindirilemediği için fazla tüketmemekte fayda var, çekirdeğinin kabuklarını çıkartıp yiyebilirsiniz.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.