Karpuzla peynirin harika birleşiminden ortaya çıkan bu enfes lezzeti denediğinizde eminiz çok beğeneceksiniz.
KARPUZ PİZZA TARİFİ
Malzemeler:
-1 adet büyük boy karpuz
-200 gram yarım yağlı beyaz peynir
-8 yapraktaze nane
-8 dal taze kekik
-2 yemek kaşığızeytinyağı (arzuya göre)
Püf noktası:
-Karpuzu öncesinde soğutun. Dilimlerin daha büyük ve şekilli olması adına; uç kısımlardan basık, orta kısmı geniş bütün bir karpuz kullanmanız iyi olacaktır.
-Karpuzu öncelikle uç kısımlarından kesip orta kısmına yaklaşabilir ardından daha kolay bir şekilde yuvarlak bir dilim çıkartabilirsiniz.
Nasıl yapılır?
-Orta kısmı uç kısımlarına oranla hayli şişkin olan bütün boy karpuzun kabuğunu bol su ile yıkayın, üzerini kurulayın.
-Keskin bir bıçak veya özel bir aparat ile orta kısmından yuvarlak ve kalın bir dilim çıkartın.
-Servis tabağına koyduğunuz karpuz dilimini bir pizza dilimleyici ile sekiz eşit parçaya bölün.
-Her bir dilim üzerine eşit miktarda beyaz peynir serpiştirin. Ayıklanmış taze kekik ve nane yapraklarıyla süsleme yapın.
-Hafif bir tat katması adına arzuya göre zeytinyağı gezdirdikten sonra bekletmeden servis yapın.
Nasıl servis edilir?
Karpuz pizzayı, dilimlenen bir salata gibi düşünüp üstüne ince ince kıyılmış kırmızı soğan parçaları ve siyah zeytin dilimleri koyabilir, peynir miktarını arzu ettiğiniz miktarda arttırabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.