Karnıyarık Börek Tarifi

Beş çayının yanına çıtır çıtır bir börek yapmak istiyorsanız karnıyarık böreği denemeye ne dersiniz? Hem lezzetli hem de yapımı kolay olan karnıyarık börek tarifini sizin için derledik. Peki, karnıyarık börek nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

19.09.2020-16:45 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-16:43) Karnıyarık Börek Tarifi

Tadına hayran kalacağınız çıtır çıtır karnıyarık böreği mutlaka denemelisiniz! Bildiğiniz börek tariflerinden farklı olan bu lezzete bayılacaksınız. İşte karnıyarık börek için gerekli olan malzeme listesi ve yapılışı…

MALZEMELER

  • 5 adet yufka
  • 200 gram kıyma
  • 3 adet orta boy patates
  • 5 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı

NASIL YAPILIR?

İç harcı için geniş bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı alın. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Kavrulan kıymanın üzerine minik doğradığınız soğanları ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Küp küp doğradığınız patatesleri, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. 2-3 dakika bu şekilde kavurduktan sonra iç harcı ocaktan alın. Böreğin iç sosu için tereyağını eritin. Sıvı yağını ve zeytinyağını da ekleyip güzelce karıştırın.

Yufkaları 8 eşit parçaya bölün. Her yufkanın üzerine fırça yardımıyla iç sostan sürün. Hazırlanan iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar alıp içerisine ekleyin ve kenarlarından kıvırıp rulo şeklinde sarın. Böreğin üzeri için yumurta sarısını kaseye alın ve üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. İyice çırpın. Hazırladığını karışımı yufkaların üzerine sürün. Böreklerin üzerine bıçak ile çizik atıp orta kısmını yarın. Susam ve çörek otu ile güzelce süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek güzelce pişirin. Böreğiniz hazır! Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal