Tadına hayran kalacağınız çıtır çıtır karnıyarık böreği mutlaka denemelisiniz! Bildiğiniz börek tariflerinden farklı olan bu lezzete bayılacaksınız. İşte karnıyarık börek için gerekli olan malzeme listesi ve yapılışı…
MALZEMELER
Sosu için:
Üzeri için:
NASIL YAPILIR?
İç harcı için geniş bir tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı alın. Üzerine kıymayı ekleyip kavurun. Kavrulan kıymanın üzerine minik doğradığınız soğanları ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Küp küp doğradığınız patatesleri, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. 2-3 dakika bu şekilde kavurduktan sonra iç harcı ocaktan alın. Böreğin iç sosu için tereyağını eritin. Sıvı yağını ve zeytinyağını da ekleyip güzelce karıştırın.
Yufkaları 8 eşit parçaya bölün. Her yufkanın üzerine fırça yardımıyla iç sostan sürün. Hazırlanan iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar alıp içerisine ekleyin ve kenarlarından kıvırıp rulo şeklinde sarın. Böreğin üzeri için yumurta sarısını kaseye alın ve üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. İyice çırpın. Hazırladığını karışımı yufkaların üzerine sürün. Böreklerin üzerine bıçak ile çizik atıp orta kısmını yarın. Susam ve çörek otu ile güzelce süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek güzelce pişirin. Böreğiniz hazır! Afiyet olsun…