Karne sonuçları nasıl öğrenilir? E-Okul.meb.gov.tr karne sorgulama

Karneler 17 Haziran 2022 Cuma günü alınıyor. Karnelerin alınmasına bir kaç saat kala E-Okul üzerinden karne sorgulama işlemleri yeniden gündem oldu. Peki Karne sonuçları nasıl öğrenilir? İşte E-Okul.meb.gov.tr karne sorgulama...

17.06.2022-09:41 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-09:41) Karne sonuçları nasıl öğrenilir? E-Okul.meb.gov.tr karne sorgulama

17 Haziran 2022 Cuma günü ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karnelerini alacak. Yorucu bir seneyi geride bırakacak olan öğrenciler 3 aylık yaz tatilllerinde bol bol dinlenme şansı yakalayacak. Karnelerinde nasıl notlarla karşılaşacağını bilmeyenler E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) üzerinden karne sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor.

Karne sonuçları nasıl öğrenilir?

E okul sistemine giriş yapabilmek için “e-okul.meb.gov.tr” adresinde güvenlik kodu, öğrenci kimlik numarası ve öğrenci okul numarasını girmek gerekiyor. İstenilen bu bilgiler sisteme girildikten sonra veli girişi tamamlanmış oluyor ve öğrenci ile ilgili bilgilere ulaşılabiliyor.

Karne sorgulama nasıl yapılır

Öğretmen ya da okul yönetiminden giriş yapacak olanlarsa yine aynı adres üzerinden “e okul yönetimi bilgi sistemi girişi” yapabilirler. Yöneticiler sisteme giriş yapmak içinse resimdeki rakamları, kullanıcı adını ve şifresini yazması gerekiyor.

E-Okul VBS’de öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer almaktadır.

E-Okul nedir?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından kullanılabilen bir okul yönetim bilgi sistemidir. Öğrenciler okula kayıt oldukları andan itibaren kişisel bilgileri üzerinden e-Okul hesabı oluşturulur ve öğretmenler tarafından sürekli sağlanan güncel veri girişleri ile birlikte eğitim öğretim yılındaki gelişmeleri e-Okul üzerinden takip edebilir. Öğrenciler ile birlikte veliler de e-Okul üzerinden öğrencinin eğitim hayatındaki durumunu takip etme imkanına sahip olur.

E-karne nedir?

İlkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrencilerin karne ve takdir-teşekkür belgelerine e-Okul üzerinden ulaşabilecek. E- karne koronavirüs sebebiyle nedeniyle devam eden online eğitim bu hafta yarı yıl tatiline girecek. Online olarak alınan karneler, e-karne olarak adlandırılır.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal