MALZEMELER
-1/2 adet karnabahar(yaklaşık 300 gram)
-1 adet çarliston biber
-1 adet kapya biber
-3 diş sarımsak
-4 yemek kaşığı zeytinyağı(tereyağı veya hindistan cevizi yağı da olur)
-2 çay kaşığıtoz zerdeçal
-2 çay kaşığı tuz
-1 tutam çekilmiş tane karabiber
İsteğe bağlı olarak 1 adet büyük boy havuç ekleyebilirsiniz. Baharatları da çeşitlendirebilirsiniz.
YAPILIŞI
Çiğ karnabahar rondoda çekilir, biberler doğranır, sarımsak ezilir. Biberler zeytinyağıyla birlikte tavada gezdirilir, sarımsak eklenir. Rondoda çekilen karnabahar eklenir, biraz karıştırılır ve daha sonra baharatlar eklenir. Su eklenmiyor tavada çevriliyor. Pişirilir ve hazır...Karnabahar sevmiyorum diyenler bu tarifi çok seveceksiniz!