Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Farklı bir çorba tarifi arayışı içerisindeyseniz, burası doğru yer! Sizin için karnabahar çorbası tarifini derledik. Karnabahar çorbası nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...

03.04.2020-19:07 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-18:43) Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Tüm dünyada paniğe neden olan Coronavirüsünden korunmak için herkes evlerine kapandı. Bu süreçte mutfakta daha fazla zaman geçirmeye başlayan kadınlar farklı tariflerin arayılı içerisine girdi. Hem lezzetli hem de son derece sağlıklı olan yemekler yapmak isteyen kadınlar için karnabahar çorbası tafini derledik. İşte karnabahar çorbası için gerekli olan malzemeler ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 1 adet karnabahar (yaklaşık 2 kilo)
  • 50 gram tereyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan, küp küp doğranmış
  • 1/2 tatlı kaşığı köri
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet havuç, incecik dilimlenmiş
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 4-6 dilim ekmek, küp küp doğranmış
  • Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber

NASIL YAPILIR?

Karnabaharın yapraklarını ve sert olan göbeğini kesim. Geriye kalan parçalarını ise parmak kalınlığında doğrayıp bir kenara ayırın. Eşit pişmeleri için parçaların boyutlarının birbirine yakın olmasına dikkat edin. Büyük bir tencerede tereyağını eritip küp küp doğradığınız soğanları ekleyin ve güzelce kavurun. Üzerine doğradığınız karnabahar parçalarını, tuz, karabiber ve köriyi ekleyip ara sıra karıştırarak, yumuşayana dek pişirin. Süt, krema ve suyu da üzerine ekleyip orta derece ateşte kaynama noktası getirin, altını kısıp ara sıra tepede toplanan köpüğünü almak suretiyle 30 dakika boyunca pişirin. Bir el blenderı yardımıyla püre kıvamına getirdikten sonra ince delikli bir kevgirden geçirip temiz bir tencereye aktarın. Bu aşamada çorbanız hazır sayılır. Kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha sonra küp küp doğradığınız ekmek parçalarını bir fırın tepsisine yayıp fırında kızartın. Zeytinyağını ufak boy bir tencerede kızdırdıktan sonra altını biraz kısıp havuç dilimlerini kızartmaya başlayın. Kızarttıktan sonra havuçları kağıt havlunun üzerine alıp yağının emilmesini sağlayın. Çorbayı servis kaselerine bölüp kızarmış ekmekleri de ortasına yerleştirin. Ekmeklerinde üzerine havuç dilimlerini dizip servis edin. İşte bu kadar! Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal