Karışık Pizza Yapımı

Dışı kıtır kıtır içi bol malzemeli karışık pizza sevmeye yoktur. Karışık pizza yapımı başta kulağa zor gelse de aslında evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle çok basit olacaktır.

03.07.2020-14:45 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:43) Karışık Pizza Yapımı
Nefis, sıcacık pizzanın tadını alınca artık hep yapmak isteyeceksiniz.

Karışık Pizza Yapımı Hamuru İçin Malzemeler;

• Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
• 2,5 su bardağı un
• 1 çay kaşığı maya
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 su bardağı ılık su

Hamuru hazırlamak için derin bir kap içerisine un koyulur. Unun ortasını hafif oyuk şekilde açılır ve ardından zeytinyağı, tuz, maya eklenir. Karışık pizza yapımı için kullanacağınız maya, instant maya ise su da eritmeye gerek olmadan eklenir, ancak farklı bir maya ise biraz suda bekletmenin faydası olacaktır. Daha sonra un kenarlardan ortadaki malzemelerle birleştirilerek yavaş yavaş karıştırılır. Kıvamını yakalayana kadar su ilave edilir ve yoğurulmaya başlanır. Hamurun iyi bir yoğunlukta olması önemlidir.

 NOT: Karışık pizza hamurunun un ve su ölçüsü dikkate alınarak yapılmalı. Fazladan eklenen un ya da su hamurun hem yoğurulmasını zorlaştıracaktır hem de diğer malzemelerle karışımı olmayacaktır.

Yorulması tamamlanan hamur, kap içerisinde üzeri streç filmle kapatılıp 1 saat kadar mayalanması için beklemeye alınır.

Karışık Pizza Yapımı Sos İçin Malzemeler;

• 1,5 çorba kaşığı domates salçası
• 1 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı kekik
• Tuz
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir su bardağı içerisine salça, tercihen ketçap, evde varsa isteğe göre lezzetini arttırmak için fesleğen, sarımsak, göz kararı az bir miktar tuz ve zeytinyağını ekleyerek bütün malzemeler tamamen karıştırılır. Çok koyu bir karışım olduysa biraz su ilavesi yapılabilir. Karışık Pizza Yapımı tarifinde sos ince bir detaydır. Asıl tadı yakalayacağımız kısım. Bu yüzden kıvamı ve yoğunluğu iyi tutturmakta fayda var.

Karışık Pizza Yapımı Üzeri İçin Malzemeler;

• Sucuk
• Salam
• Sosis
• Kaşar peyniri
• Beyaz peynir
• Yeşilbiber
• Haşlanmış mısır

Mayalanması için bekletilen hamur düz bir zemine alınır. İster el yardımıyla ister merdane kullanılarak hamur açılır. Yuvarlak bir tepsi içerisine yağlı kâğıt serilerek, açılmış hamur koyulur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-13 dakika kadar pizza hamuru pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılan yarı pişmiş halde ki hamur üzerine hazırlanan sosu bir tatlı kaşığı yardımıyla gezdirerek yayılır. Hamurun her yerine yaymaya dikkat edelim. Yalnızca kenarlarında 1 parmak boşluk kalması yeterli olacaktır. Ardından rendelenmiş kaşar peyniri elimizle serpiştirerek hamur üzerine yayıyoruz. Sonra sucuk, salam ve sosis eşit bir şekilde yerleştirilir. Minik minik doğranan küp şeklindeki beyaz peynirler de aralara serpiştirilir. Dilimlenmiş biberler ve tercihen dilimlenmiş domatesler eklenir. Ve son olarak haşlanmış mısır serpiştirilir. Yalnızca tarif içerisinde yazan malzemeler değil isteğe göre zenginleştirilebilir. Malzemelerin ve hamurun tamamen pişmesi için tekrar fırına verilir ve fırından çıkarılmaya çok az kala bir zaman da tekrar üzerine kaşar serpiştirilir. Karışık pizza yapımı kişinin zevkine göre malzemelerle istediği kadar eklenilerek yapılır aynı zamanda doyurucu olması ile de yemek listelerinizde yer almaya hak kazanır. Afiyet Olsun.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal