Karar Resmi Gazete’de yayımlandı: 5 TL’lik madeni paralar tedavüle giriyor

Daha önce hatıra olarak bastırılan 5 TL’lik madeni paraların tedavüle girdiğine dair tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar…

08.06.2024-09:28 - (Son Güncelleme: 08.06.2024-17:21) Karar Resmi Gazete’de yayımlandı: 5 TL’lik madeni paralar tedavüle giriyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, 28 Mayıs 1970 tarihli ve 1264 sayılı Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkında Kanun uyarınca, bakanlığa bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından özellikleri belirtilen 5 lira değerindeki madeni paralar basıldı.

5 TL madeni para tedavüle girdi

AA’da yer alan habere göre; paraların kenar özelliği düz tırtıllı olup, çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre ve ağırlığı 8,25 gram olarak belirlendi. Paraların ön yüzeyinde, dış halkada 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı.

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı: 5 TL’lik madeni paralar tedavüle giriyor

Ayrıca, ön yüzde halka ve göbeğin birleşim noktasında ay-yıldız, ortada "Türkiye Yüzyılı" logosu yer aldı. Logonun solunda 5 rakamı, altında "Türk lirası" yazısı ve bu yazının altında basım yılı bulundu.

Arka yüzeyde ise Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi ve çevresinde "Türkiye Cumhuriyeti" yazısı yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütülecek olan tebliğ, yayımlandığı tarihte yürürlüğe girdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal