Karantina izolasyon süresi kaç gün olacak? Hasta ve temaslı kişiler için karantina süresi

3. yılına girdiğimiz pandemi sürecinde insanlar halen Bilim Kurulu toplantılarından sonra gözlerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çevirmeye devam ediyor. Peki son yapılan toplantıda alınan yeni kararlar neler? Pozitif hastalar ve temaslı bulunan kişiler için karantina süreci kısaltıldı mı? Tüm bu soruların cevapları haberimizde.

13.03.2022-23:01 - (Son Güncelleme: 13.03.2022-23:10) Karantina izolasyon süresi kaç gün olacak? Hasta ve temaslı kişiler için karantina süresi

Koronavirüs 2020 Mart ayı itibariyle hayatımıza girmişti. Zaman geçtikçe Bilim Kurulu hastalığın seyrini göz önünde bulundurarak farklı değişimlere gitti. Bu değişikliklerden biri ise 14 gün ile başlayan izolasyon sürecinin önce 10 güne daha sonra ise 7 güne indirilmesi oldu. Bu süre ise temaslı kişiler için değişiklik gösteriyor. Peki son toplantıda izolasyon sürecinde bir değişiklik yapıldı mı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

2 Mart tarihinde yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca çeşitli açıklamalar yaptı. Koronavirüsle mücadele ederken yeni bi döneme geçildiğini belirtti ve alınan yeni kararları vatandaşla paylaştı. Bu kararların içinde ise izolasyon süreci ile ilgili bir değişiklik bulunmamakta. 

Bilim Kurulu toplantısı yeni kararları

İzolasyon süresi kaç gün olarak belirlendi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Covidli hastaların izolasyon süreciyle ilgili daha önce aldığımız kararlarda bir değişiklik yok. Yedinci günden sonra bir semptom yoksa karantina bitiyor." açıklamasını yaptı. 

Bilim Kurulu toplantısında alınan yeni kararlar neler?

-Açık havada maske zorunluluğu kalktı.

-Kapalı ortamda eğer ki havalandırma yeterliyse ve insanlar arası mesafe varsa maske zorunluluğu bulunmuyor.

-HES kodu uygulaması tamamen kaldırıldı.

-Herhangi bir hastalık belirtisi olmayan kişilerden PCR testi istenmeyecek.

-Okullarda 2 vaka çıkması durumunda sınıfın karantina sürecine girmesi uygulaması sona erdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal