Adı havalı, yapımı oldukça kolay olan Fransız tostunu denemeye ne dersiniz? İşte karamelize elmalı Fransız tostu tarifi…
MALZEMELER
- 4 dilim tost ekmeği
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı krema
KARAMELİZE ELMA İÇİN:
- 2 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
KIZARTMAK İÇİN:
SERVİSİ İÇİN:
NASIL YAPILIR?
Karamelize elmaları hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz elmaları sekiz eşit parçaya bölün. Çekirdekli kısımlarını çıkartın. Tereyağını küçük bir tavada eritin. Elma dilimlerini tavaya alın. Daha sonra toz şeker karışımını katıp kısık ateşte karamel rengini alana dek karıştırın. Son olarak tarçın ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırdığınız karamelize elmaları çok kısık ateşte ocakta bekletin. Süt, yumurta ve kremayı derin bir kasede tel bir çırpıcıyla karıştırın. Geniş tabanlı ayrı bir tavada tereyağını eritin. Sütlü karışıma batırdığınız tost ekmeklerini tereyağında arkalı önlü renk alana dek kızartın. Kızarmış ekmek dilimlerini servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine hazırladığınız karamelize elmalı sosu gezdirin. Arzuya göre birer top sade dondurma ilavesiyle bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.