Karadeniz'de tabana serilecek doğal gaz borularının üretimleri başladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, 2022 tarihinde Karadeniz'de kullanılması planlanan doğal gaz borularının üretimine başlandığını sosyal medya hesabından duyurdu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2022 tarihinde Karadeniz'de tabana serilecek 169 kilometrelik boru hattı için üretimlerin başladığını Twitter hesabından kamuoyu ile paylaştı.
DÖNMEZ: 169 KİLOMETRELİK BORU HATTININ İLK ÜRETİMLERİ BAŞLADI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, ‘’Karadeniz gazında geriye sayım sürüyor. 2022 yazında deniz tabanına sereceğimiz 169 kilometrelik boru hattının ilk üretimleri başladı. Boru hattı rotaları belirlendi. Korozyon testleri tamamlandı. İnşaatı yapacak gemilerin teknik yeterlilikleri belirlendi’’ ifadelerine yer verdi.
KARADENİZ'DE 540 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ KEŞFEDİLDİ
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Karadeniz'de, ultra derin denizde gerçekleştirmiş olduğu arama çalışmalarında bugüne kadar toplam 540 milyar metreküp doğal gaz keşfedildiğini bildirdi.
Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi, deniz altında kurulması planlanan doğal gaz üretim sistemi, Filyos kıyısında kurulacak bir işleme tesisi ve bu kurulacak olan işletme tesisi iki üniteyi birbirine bağlayacak boru hatlarından oluşmaktadır.
BU YIL 135 MİLYAR METREKÜPLÜK REZERV KEŞFEDİLDİ
Fatih sondaj gemisinin Amasra-1 kuyusunda yapmış olduğu keşifte 135 milyar metreküp doğalgaz keşfettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı bitirmekte kararlı olduğuna dikkat çekti.
GEÇEN YIL 405 MİLYAR METREKÜPLÜK REZERV KEŞFEDİLDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya dair olan açıklamasına şu şekilde ifade etti:
‘’Karadeniz'de çalışmalara başlayan Fatih Sondaj Gemimiz geçen yıl toplamda 405 milyar metreküplük rezerv keşfetti. Sondaj gemisi kiralama usulü geride kaldı. Kendi gemimizle araştırma ve sondaj yapıyoruz.’’