Karadağ'da 'Kutsal İşgal' Belgeseli Gösterildi

TRT'nin 'Kutsal İşgal' belgeseli, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da büyük bir ilgiyle gösterildi.

23.10.2024-23:27 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-23:27) Karadağ'da 'Kutsal İşgal' Belgeseli Gösterildi

Kutsal İşgal Belgeseli Karadağ'da İzleyiciyle Buluştu

TRT World tarafından hazırlanan ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki durumu ele alan 'Kutsal İşgal' belgeseli, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da gerçekleştirildi. Bu belgesel, Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik davranışlarını gözler önüne seriyor.

Önemli İsimler Etkinlikte Yer Aldı

Gösterim etkinliğine, Karadağ Bölgesel Yatırım Geliştirme ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İşbirliği Bakanı Ernad Suljevic, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, Filistin'in Podgoritsa Büyükelçisi Rabi Alhantuli, TRT Bosna Hersek temsilcisi Emre Baştuğ ve birçok Karadağlı gazeteci katılım sağladı.

Belgeselin Süreci ve Başarıları

Jose Carlos Soares, Tanju Şahin ve Aslıhan Eker Çakmak tarafından yönetilen belgeselin çekimleri, 7 Ekim’de başlayan Gazze soykırımından sadece iki ay sonra, Batı Şeria’daki radikal İsrailli grupların içlerine sızılmasıyla gerçekleştirilmiştir. Eylül ayında TRT'nin uluslararası kanalları ve dijital platformlarında yayımlanan belgesel, Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu Al Jazeera Balkanlar Belgesel Film Festivali'nde 'En İyi Belgesel ve Program Ödülü'ne layık görülmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal